Najnovije

BRNABIĆ: Goraždevac jedan od najstrašnijih i najnižih zločina!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u selu Goraždevac na Kosovu i Metohiji na današnji dan 2003. godine počinjen jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina – pucano je na decu dok su se igrala i kupala u reci Bistrici.

Ana Brnabić (Foto: srbija.gov.rs)

Tada su ubijeni srpski dečaci Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina, i Ivan Jovović, 19-godišnjak, a ranjeno je troje dečaka – Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Ðorđe Ugrenović, i jedna devojčica – Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina, podseća premijerka.

– Kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića – “nije ovo običan zločin“ – pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da ovakav zločin neće biti kažnjeni i da ubice neće odgovarati na KiM, koje je tada bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost “garantovale“ međunarodne snage“ – navela je premijerka u pisanoj izjavi.

Srbija nikada neće zaboraviti ovu decu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada neće prestati da traži pravdu za decu i njihove porodice, poručila je Ana Brnabić.

Kongres uveo sankcije Turskoj, blokirana prodaja svih oružja zbog kupovine S-400 Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA