Najnovije

VUČIĆEVA KONCENTRACIONA VLADA: Kad, kako i u čiju korist?

Koncentraciona Vlada koju je kao realnu mogućnost jutros spomenuo Aleksandar Vučić, jeste zapravo het-trik kojim bi predsednik Srbije podelio odgovornost oko Kosova, sprečio kandidaturu Ivice Dačića na predsedničkim izborima i uveo Aleksandra Šapića u parlament, osiguravajući na taj način njegovu podršku nakon trke za Beograd. Ujedno, na ovaj način bi se opipao i puls Evrope na postojanje države bez opozicije.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Dok je cela javnost u iščekivanju da konačno sazna da li će iko ući u vlast sa SNS ili će naprednjaci upravljati državom sami, Vučić je jutros odigrao na potpuno neočekivanu kartu i po prvi put spomenuo koncentracionu vladu.

“Prva mogućnost je prosta koalicija sa jednom partijom. Drugi koncept se odnosi na neku vrstu koncentracione vlade i to zbog situacije oko Kosova i Metohije, drugog talasa koronavirusa koji se očekuje na jesen i neophodnosti da se izborimo sa problemima koje stvara svetska ekonomska kriza”, kazao je predsednik Srbije i dodao da bi u tom slučaju imali još jedne parlamentarne izbore 2022. godine.

Šta zapravo znači koncentraciona Vlada većini građana jeste potpuna nepoznanica. Šta ona predstavlja, koje su njene mogućnosti i ograničenja i kome zapravo odgovara, pitali smo stručnjake iz oblasti političke analitike. Programski direktor Cesida Bojan Klačar, kaže da se koncentraciona Vlada uvodi iz tri moguća razloga.

Ovo je struktura okupacionog sistema u Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA