Najnovije

GAJIMO VELIKU NADU DA ĆE AMERIKA PROPASTI! SAD brutalno ponižene u Savetu bezbednosti, Iran im se podsmeva!

Iran proslavlja veliku pobedu nakon debakla Amerike u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koja je podnela inicijativu da im se produži embargo na oružje, a koja nije izglasana.

Hasan Rohani (Foto: president. ir)

Tokom glasanja u petak u Savetu bezbednosti, Amerika je dobila podršku samo Domikanske republike za rezoluciju kojom bi se produžio na neodređeno embargo na oružje Iranu. Americi je bilo neophodno minimalnih devet glasova za usajanje rezolucije.

Jedanaest članica, od ukupno petnaest, uključujući Francusku, Nemačku i Veliku Britaniju, bilo je suzdržano.

- Za 75 godina koliko postoje Ujedinjene Nacije, Amerika nikada nije bila usamljenija - pohvalio se potparol ministra inostranih poslova Abas Musavi.

- I pored svih poseta, pritiska, i ucena, Amerika je uspela da ubedi samo jednu malu zemlju da glasa za njih - dodao je Musavi ismevajući napor državnog sekretara SAD Majka Pompea koji se zalagao da obezbedi podršku za rezoluciju.

Predsednik Irana Hasan Rohani pretio je da će, ukoliko usvoje rezoluciju, njihov odgovor biti snažan. Međutim, sada ceo Iran proslavlja američki neuspeh kao veliku diplomatsku pobedu.

- Gajimo velike nade da će Amerika propasti - Rekao je Rohani za državnu televiziju pre glasanja, dodajući: "Nadamo se da će Amerika kroz svoj neuspeh videti koliko je usamljena."

Pročitajte OVDE   još detalja o ovom šamaru Americi.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA