Najnovije

EKSPERT DAO REŠENJE SVIH EKONOMSKIH PROBLEMA SRBIJE: Oni su oštetili državu za više milijardi evra, evo kako da vratimo taj novac (VIDEO)

Ekonomski analitičar Dragan Radović kaže da se milijarde evra državnog novca nalaze u ruka pojedinaca koji su predhodnih decenija stivali bogatstvo kršeći zakone. Radović je rekao da je neophodna detaljna provera stečene imovine kako bi se državni novac otuđen kriminalom vratio u budžet Srbije.

Protesti u Beogradu (Foto: Jutjub)

Radović je rekao da se u poslednjih 20 godina više puta govorilo o proveri imovine ali da se sve svelo na političku propagandu jer poreklo imovine nikad nije proverilo.

- Da bi smo raskrinkali političko – kriminalnu mafiju provera porekla imovine je neophodna – objasnio je Radović.

Radović je rekao da posebno treba proveriti imovinu određenih grupa poput političara, zaposlenih na carini, građevinskih preuzimača, vlasnika kladionica i kockarnica, zaposlenih u katastru itd.

On je objasnio da su se mnogi u Srbiji obogatili ili krađom ili tako što nisu plaćali porez a da provera treba da krene od onih koji imaju najviše kapitala – tzv. tajkuna.  

- Dokaži kako si stekao 3 miliona evra bogatsva – kaže Radović dodajući da sve koji nemaju dokaze treba krivično kazniti, a imovinu operezovati ili oduzeti. 

Ekonomista tvrdi da će banke propasti, gde treba novac da ulažete saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA