Najnovije

OZBILJAN KORAK PRIPAJANJA LAŽNE DRŽAVE ALBANIJI: Tirana i Priština prave istorijski sporazum u Skadru

Albanija i lažna država Kosovo najavili su zajednički sastanak predstavnika Tirane i Prištine na kojem će potpisati sporazume o zajedničkoj carini, železnici i hidroelektrani!

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Ove projekte, koji su još jedan korak u realizaciji zločinačkog projekta 'velike Albanije', najavila je Aljbuljena Baljaj Haljimaj, zamenica premijera privremenih prištinskih institucija. Prema njenim rečima, najavljeni sastanak biće održan sredinom septembra u Skadru.

- Zadužena sam da pripremim taj sastanak. Tom prilikom biće potpisana tri velika sporazuma, o carini u Draču, o železnici i o hidroelektrani koja će se graditi u Albaniji za 'Kosovo'. Ti sporazumi pomoći će da se uklone barijere koje sprečavaju potpunu primenu ranije postignutih sporazuma, poput objedinjavanja carinskog kodeksa, priznavanja zajedničke dokumentacije za izvoz i uvoz, kao i zahteva kosovske farmaceutske komore za cenovnik lekova. Postoje problemi na terenu koje moramo još da rešimo - istakla je Haljimajeva.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, na drugoj strani upozorava da Albanci na sve moguće načine pokušavaju da opstruišu razgovore Beograda i Prištine u Beloj kući, koji su zakazani za 2. septembar.

- Priština to radi iz dva razloga. Prvo, da bi umirila domaću javnost i da bi zbunila i pokolebala države koje su bile spremne da promene svoj stav i povuku priznanje nezavisnosti 'Kosova'. Priština beži od pravih razgovora jer se nada da je ovo 1999. godina, da će neko u njeno ime da tresne o sto nekakvo rešenje i magičnim štapom natera Srbiju da na to pristane. Ali to ne biva. Niti je Srbija danas ono što je bila 1999. godine, niti su Albanci oni iz 1999. godine, niti je svet ostao isti - naglašava Đurić.

Stoltenberg progovorio o dijalogu Beograda i Prištine. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA