Najnovije

MONSTRUOZNI PLAN OSMANLIJA DA IZAZOVU NOVU KATASTROFU U SIRIJI: Turci drže narod bez vode! Čeka se hitna reakcija sirijske vojske!

Poslednjih osam dana stanovnici severoistočne Sirije bili su bez vode, uprkos neizdrživoj vrućini koja je snažno pogodila region Al-DŽazira.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Prema izveštajima meštana na severoistoku Sirije, turska vojska i njihovi saveznici prekinuli su dotok pijaće vode stanovnicima Al-Hasake, pošto su zatvorili važno postrojenje Alouk u okrugu Ras Al-Ain.

Uzaludni su bili napori da se izvrši pritisak na militante i turske snage da obnove protok vode ljudima, Turci su to odbili, nastavljajući napade na Sirijsku arapsku armiju (SAA) i Sirijske demokratske snage (SDF).

Izvor iz grada Al-Kamišli rekao je za medij Al-Masdar da militanti koje podržavaju Turci namerno sprečavaju vodu da dopre do naroda Al-Hasake kako bi ih kaznili.

Nadalje, izvor kaže da su militanti koje podržavaju Turci u nekoliko navrata prekinuli dovod vode stanovnicima Al-Hasake otkako su u septembru 2019. godine zauzeli grad Ras Al-Ain.

Nekoliko aktivista od tada su krenuli putem društvenih medija da osude ovaj čin militanata i njihovih pristalica, pozivajući ih da obnove vodovod ljudima.

U prošlosti su militanti podržani od strane Turske prekidali vodu stanovnicima Alepa, kada su kontrolisali objekat za snabdevanje u najgušće naseljenoj pokrajini Sirije.

Sirijska arapska vojska uspela je da na kraju povratiti vodosnabdevanje od militantnih snaga, što je možda taktika koju će možda morati da iskoriste kako bi okončali ovu poslednju krizu u Al-Hasaki.

Turski konvoj ušao u Siriju da se sukobi sa Rusima, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA