Najnovije

SAMO JEDAN SASTANAK I ODNOS SNAGA U REGIONU SE MENJA! Iranski ministar odbrane stigao u Rusiju: Najjači PVO će braniti nebo Teherana!

Iranski ministar odbrane, general Amir Hatami, posetiće Moskvu ove nedelje kako bi se sastao sa svojim ruskim kolegom i razgovarao o mnogim relevantnim temama.

S 400 (Foto: RIA)

Ruska novinska agencija Interfaks citirala je izvor: “Očekuje se da će iranski ministar prisustvovati, krajem ove nedelje, ceremoniji otvaranja Međunarodnogvojno-tehničkog foruma Jeremija (DŽeremaja).”

Drugi izvor je potvrdio da će Hatami održati “brojne sastanke”.

Aktivnosti godišnjeg foruma Jeremije u organizaciji Ministarstva odbrane Rusije počeće ove godine 23. avgusta i trajaće do 29. avgusta.

U međuvremenu, ruska publikacija Avia.Pro izveštava da će poseta iranskog ministra odbrane pružiti Islamskoj Republici priliku da razgovara o potencijalnoj kupovini oružja.

Prema publikaciji, ministar odbrane razgovaraće o potencijalnom nabavci sistema protivvazdušne odbrane S-400 i nekoliko ratnih aviona.

“Šef iranskog Ministarstva odbrane namerava da poseti Moskvu u pozadini ukidanja sankcija Islamskoj republici u vezi sa nabavkom oružja”, rekli su oni.

“Prema preliminarnim podacima, iransko odeljenje odbrane namerava ne samo da pribavi informacije o savremenom ruskom naoružanju, već i da zaključi mnoge ugovore - najveći interes za Teheran predstavljaju ruski sistemi protivvazdušne odbrane S-400, Su-35 i Su-57 borci, tenkovi T-90, obalni raketni sistemi i očigledno, taktičko raketno naoružanje”, dodala je Avia.Pro.

U oktobru će američki embargo na oružje protiv Irana isteći, uprkos prigovorima američke administracije.

Turski konvoj ušao u Siriju da se sukobi sa Rusima, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA