Najnovije

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE NIJE PRIORITET: Građani lažne države treba da stupe u pravu borbu protiv...

Lider Pokreta "Samoopredeljenje" i smenjeni premijer okupirane srpske pokrajine Aljbin Kurti tvrdi da dijalog sa Beogradom nije prioritet građana tzv. Kosova, već su to pored korona virusa, pravda i zapošljavanje, odnosno borba protiv korupcije i ekonomski razvoj.

Aljbin Kurti (foto: kryeministri-ks.net)

On u tekstu na svom Fejsbuk nalogu poručuje da je Priština prema Ričardu Grenelu trebalo da postupi kao svojevremeno prema Robertu Gelbardu, koji je rekao da je OVK teroristička organizacija, zbog čega ga je zamenio Ričard Holbruk.

Kurti tvrdi da je na prošlogodišnjim izborima dokazano da dijalog nije prioritet, što, dodaje, građani danas samo potvrđuju.

Kurti je napisao da je pre tri dana odbio poziv predstavništva okupirane srpske pokrajine u SAD za učešće na virtuelnom sastanku o perspektivi i strategijama u vezi sa pregovaračkim procesom Srbije i lažne države, jer bi, kažže, takav sastanak legitimisao proces koji se odvija u potpunosti u odsustvu poštovanja prema građanima, institucijama i demokratiji na teritoriji terorističke tvorevine.

On, naime, smatra da bi najpre prištinska vlada trebalo da pripremi platformu sa zahtevima Beogradu, koja bi, tvrdi, dobila dvotrećinsku podršku u takozvanom parlamentu.

- Delovanje vlade bez platforme, ili sa platformom koja je skrivena od skupštine, ne samo da vredja demokratiju i nas kao najveći parlamentarnu stranku, već šteti nacionalnom interesu - naveo je Kurti.

On poručuje da nema razgovora sa Hašimom Tačijem koji, napominje, i sam podržava potpuno drugačiji plan, a taj je da “Srbiji plati podelu (tzv.) Kosova pod izgovorom teritorijalne razmene”.

- Mi ne mislimo da (tzv.) Kosovo Srbiji duguje bilo šta i ne želimo da ublažimo nedostatak legitimiteta onih koji su se delegitimirali učestvovanjem na sastancima. Priznanje (tzv.) Kosova nije nešto što možemo da kupimo, možemo ga dobiti izgradnjom i jačanjem države, ekonomije i demokratije - naveo je Kurti.

Dodaje, međutim, da nije samo Tači problem, već je to i premijer Avdulah Hoti, za koga kaže da nema legitimitet i podršku u narodu.

Kurti je Tačija optužio da se mešao američke predsedničke izbore 2016. protiv Donalda Trampa, a sada se, kaže, meša u izbore 2020. protiv DŽoa Bajdena.

- Oba puta se ponašao pogrešno i nanosi štetu (tzv.) Kosovu - naveo je Kurti.

Sva Vučićeva očajna glumatanja, pogledajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA