Najnovije

SRPSKI ANESTEZIOLOG OTKRIO JAZIVU ISTINU O RESPIRATORIMA: Stari nisu pregledani 7 godina, novi nabavljani bez atesta - 15 posto ljudi preživi

Gost Slavija info tv bio je dr Rade Panić anesteziolog u bolnici Studenica iz Kraljeva koji je razotkrio kako su za vreme epidemije informacije išle centralizovano i isključivo se saopštavale preko Kriznog štaba.

Vučić "isporučuje" respiratore u Novi Pazar (Foto: Jutjub)

On tvrdi da  respiratori kojima se vlast hvali na svim medijima nisu pregledani 7 godina iako treba na 6 meseci da se pregledaju. U toku vanrednog stanja čak je doneta odluka da se ne traži atest za nabavku respiratora. 

- Engleska je vratila 250 ovakvih respiratora kao neupotrebljive. Inače svetski standard je 15 posto preživelih nakon stavljanja na respirator. – objasnio je on dodajući da ni danas nema potvrde da stavljamo ljude na ispravne respiratore.

Dr Rade Panić kaže da je Krizni štab izgubio autoritet još 2009 godine kada je tražena vakcinacija protiv svinjskog gripa.

On kaže da su danas najveća žarišta Vranje i Leskovac.

- Nažalost zaštitnu opremu nismo dobili na vreme iako se ogromna sredstva izdvajaju za to. Testovi su krajnje sporni kao i Krizni štab koji je promenio odluke o sprečavanju epidemije do sad osam ili devet puta. Skandal je i to što je bolnicu na Sajmu vodio veterinar – kaže dr Panić.

Kako je dr Dejan Žujović izvređao dr Kona pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA