Najnovije

IMAJU PLAN DA SE ZAŠTITE OD POTENCIJALNOG NAPADA NATO-A: Mehanizovana brigada Oružanih snaga Belorusije započinje akciju na granici!

Mehanizovana brigada Oružanih snaga Belorusije počela je da čuva granicu u okviru vojnih vežbi na zapadu zemlje, navodi se u saopštenju beloruskog Ministarstva odbrane.

Beloruska vojska (Foto: mil.by)

“Jedinice 120. Posebne mehanizovane brigade sa sredstvima jačanja pristupilo je praktičnoj službi zaštite državne granice”, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje i da beloruska avijacija obavlja letove u okviru zaštite državne granice u vazdušnom prostoru. Jedinice za elektronsko ratovanje iz kombinovane grupe snaga zauzimaju privremeni položaj. NJihov zadatak je sprovođenje izviđanja, radio-suzbijanje prijemnih terminala satelitskih radio-navigacionih sistema i sveobuhvatna tehnička kontrola u oblastima u kojima trupe obavljaju zadatke.

 

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da protivnici Belorusije pokušavaju da “razbiju” zemlju iznutra, a „sa druge strane granice“ već otvoreno prete. Prema njegovim rečima, granici se približavaju trupe NATO-a, a avioni F-16 već su udaljeni na 15-20 minuta.

Lukašenkov novi odgovor na proteste, pročitajte OVDE!

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA