Najnovije

PLAMEN NEMIRA SE RAŠIRIO PO CELOM SVETU: Protesti u Izraelu ne jenjavaju! Hiljade demonstranata pred rezidencijom Netanjahua

Na hiljade demonstranata okupilo se i juče ispred rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, na protestima kojima traju čitavo leto i koji ne gube na intenzitetu.

Benjamin Netanjahu (Foto: jutjub)

Demonstranti zahtevaju ostavku izraelskog premijera dok mu se sudi zbog optužbi za korupciju. Loše postupanje vlade u borbi protiv pandemije korona virusa nakon prvobitnog uspeha izazvalo je dodatno nezadovoljstvo učesnika protesta. U utorak bi koaliciona vlada trebalo da postigne dogovor o planu budžeta ukoliko želi da izbegne nove izbore koji bi bili četvrti po redu u toku ove godine.

Igorišući savete policije o odabiru alternativnih ruta, demonstranti su prošetali glavnim ulicama kroz određene delove Jerusalima kako bi stigli do Netanjahuove rezidencije.

Ispred premijerove kuće, oni su nosili balone sa razmrljanim glavama Netanijahua i njegovog bivšeg koalicionog partnera, sadašnjeg rivala, Benija Ganca, mahali zastavama Izraela i zastavom jednog og lokalnih protestnih pokreta i nosili transparente na kojima je pisalo "Balfor je u našim rukama" i "Ministar kriminala".

Izraelska policija je saopštila da je uhapsila nekoliko demonstranata zbog kršenja javnog reda i mira i napada na službenike organa reda.

Netanjahu je prošle nedelje objavio sporazum o posredovanju Sjedinjenih Država u pokušaju normalizacije odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, međutim, ovaj potez nije umirio demonstrante. Izraleski premijer, koji je odbio da da ostavku dok traje suđenje protiv njega, tvrdi da su protesti delo levičara i medija.

Lukašenkov novi odgovor na proteste, pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA