Najnovije

"ZNA SE KO JE BIO AGRESOR, A KO ŽRTVA" Sramotna izjava predsednika Hrvatskog sabora

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da je Hrvatska pobedila u nametnutom ratu i da je okrenuta budućnosti i želi da oda počast svakoj žrtvi, a očekuje da će i Srbija konstruktivnije učestvovati u tom dijalogu.

Hrvatski Sabor (Foto: sabor.hr)

- Hrvatska je okrenuta budućnosti i mi želimo u prvom redu komemorirati svaku žrtvu - rekao je Jandroković u Barbanu, komentarišući novinarima najavljeni odlazak potpredsednika Vlade Tome Medveda u Grubore, selo u kojem su pojedinci iz hrvatskih jedinica počinili ratni zločin nad srpskim civilima.

Predsednik Sabora kaže je da je istorija dobro poznata i da se, kako je rekao, zna ko je bio agresor a ko je žrtva.

- Hrvatska je pobedila u nametnutom ratu, mi proslavljamo naše pobede ali isto tako želimo komemorirati svakog onoga koji je nevino ubijen - rekao je Jandroković, dodavši kako su hrvatske poruke vrlo jasne.

- Naše poruke su vrlo jasne - nije više lopta na našoj strani, očekujemo da će i Srbija puno konstruktivnije, okrenuta prema budućnosti učestvoati u tom dijalogu - rekao je on.

Dodao je da se istorija ne može menjati i da svako nosi svoj deo odgovornosti, ali se zna ko je bio odgovoran za ratna stradanja na prostoru bivše države.

- To je istina do koje ćemo uvek držati i uvek o njoj govoriti, ali isto tako svi danas nakon dosta godina moramo razmišljati o žrtvama, o njihovim porodicama i iskazivati dužno poštovanje - zaključio je Jandroković.

Tramp će objaviti veliko otkriće o korona virusu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA