Najnovije

NIKO PRE NJIH: Bajern ispisao istoriju Lige šampiona!

Fudbaleri minhenskog Bajerna na dominantan način su okončali ovu sezonu, jer su u finalu savladali Pari Sen Žermen sa 1:0 i šesti put su postali evropski šampioni. Ali, uradili su nešto još impresivnije - dobili su svaku od 11 utakmica ove sezone u elitnom takmičenju, što nikome pre njih nije pošlo za rukom!

Bajern ispisao istoriju Lige šampiona! (Foto: Jutjub)

Minhenska mašinerija je delila lekcije ove sezone širom Evrope, počev od grupne faze, preko nokaut faze, pa sve do finala. Jednostavno, za Bajern nije bilo nepremostive prepreke, pa se tako ne može ni diskutovati da li je osvajanje titule Bavaraca sasvim zasluženo.

Tim iz Minhena je teror nad protivnicima počeo u prvom kolu grupna faze protiv Crvene zvezde na "Alijanc areni", zatim je lekciju delio Totenhemu i Olimpijakosu, ubedljivo je pobedio Zvezdu i na stadionu "Rajko Mitić", pa je sa svih 18 bodova otišao u osminu finala.

Tamo je u dva meča preslišao Čelsi, kome nije dozvolio ni da se ponada da može do četvrtfinala, u četvrtfinalu je svu moć Bavaraca osetila Barselona, da bi u polufinalu, uz manje poteškoće u prvom poluvremenu, bio savladan i Lion. Kruna na sjajnu sezonu stavljena je u finalu, gde je savladan Pari Sen Žermen sa 1:0, čime je Bajern došao do triple krune.

Ujedno, kao što je već bilo reči, tim iz Minhena je postavio rekord u Ligi šampiona, jer niko nikada nije uspeo da slavi na svim mečevima, bilo da je reč o Ligi šampiona ili Kupu evropskih šampiona. Bajernu to jeste pošlo za rukom, te je postavio rekord koji će teško ikada biti oboren.

Put Bajerna do šeste titule prvaka Evrope

Bajern - Crvena zvezda 3:0

Totenhem - Bajern 2:7

Olimpijakos - Bajern 2:3

Bajern - Olimpijakos 2:0

Crvena zvezda - Bajern 0:6

Bajern - Totenhem 3:1

Čelsi - Bajern 0:3

Bajern - Čelsi 4:1

Bajern - Barselona 8:2

Bajern - Lion 3:0

Bajern - Pari Sen Žermen 1:0

Brutalnu tuču delija i grobara pogledajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA