Najnovije

"TU JE SMRT NAJBEZBEDNIJA"! JEZIVE PORUKE I PROVOKACIJE ZA SRBE: Albanci spremaju novi skandal sa dronom protiv Zvezde (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su u Tiranu, gde će u utorak od 20.00 na stadionu Air Albanija odigrati meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a tenzije navijača dva kluba polako dostižu maksimum.

Navijači "Tirona Fanatiks" (Foto: printskrin sa Instagrama)

Tako je klub Tirana informisao policiju da ima saznanja po kojima postoji veliki strah od mogućih nereda, i pored toga što navijača neće biti na tribinama zbog koronavirusa.

Klub je dobio informacije da neke osobe pripremaju prekid meča političkom porukom koja bi, po uzoru na skandal u Beogradu na utakmici Srbije i Albanije, trebalo da bude dostavljena dronom.

Podsećanja radi, u oktobru 2014. godine, Ismail Morina je na meču u Beogradu između pred kraj prvog poluvremena dronom poslao zastavu velike Albanije, koja je izazvala prekid i opštu tuču na terenu, a zanimljivo je i da je jedan od učesnika tuče sada igrač Tirane.

UEFA je tada rigorozno kaznila Srbiju, iako je Albanac pustio dron i izazvao haos, ali bi ukoliko se nešto tako dogodi u Albaniji kažnjen bio domaći klub. Zato je Tirana odmah alarmirala polciiju, ne bi li sprečila bilo kakvo nadletanje dronova tokom meča i rizikovala da ih UEFA izbaci iz takmičenja.

Navijači albanskog šampiona su se ove večeri pojavili na treningu prvog tima i pružili podršku ekipi nigerijskog stručnjaka Emanuela Egboa uoči okršaja sa srpskim šampionom.

Naravno, članovi okupljeni oko grupe "Tirona Fanatiks" nisu mogli da izbegnu uobičajenu koreografiju kada se radi o utakmicama sa nacionalnim nabojem, pa su ponovo koristili motive iz nedavnih ratova (snajperi, oznake terorističke OVK) kao i mape velike Albanije kako bi provocirali.

Takađe, mahali su i barjakom na kome je presečena jagoda, aludirajući na smrt navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića koji je nastradao u Istanbulu na košarkaškoj utakmici sa Galatasarajem pre nekoliko godina.

Na ogradi je stajao natpis: "Tu sam da branim svoju zemlju, tu je smrt najbezbednija".

Kako se navodi u albanskim medijima, zbog mera prevencije protiv širenja korona virusa, navijači su čitav trening posmatrali sa tribina pomoćnog stadiona Tirane.

Čak i da pobedi, Tramp ne može rešiti pitanje Kosova u našu korist! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA