Najnovije

SNS RULET: Ko iz Skupštine prelazi u Vladu i ko je konkurencija Ani Brnabić za fotelju premijera

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, prvi sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", mogao bi da bude potpredsednik nove Vlade, pišu "Novosti".

Vlada Srbije (Foto: Jutjub)

"Pošto je gotovo izvesno da će najjaču poziciju u izvršnoj vlasti zauzeti Ana Brnabić, Nedimoviću se smeši potpredsedničko mesto, s tim što se još ne zna da li bi sa tog položaja nastavio da vodi portfelj poljoprivrede gde je imao zapažene rezultate", naveo je list.
 
Takođe, list piše da bi predsednica Skupštine Maja Gojković mogla da se preseli u Vladu na mesto ministra kulture. U tom slučaju za mesto predsednika Skupštine najviše šansi ima troje poslanika šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, njegov zamenik Vladimir Orlić i poslanica SNS Marija Obradović.

Podsetimo da su "Novosti" nedavno pisale da Ana Brnabić ima najveće šanse za premijersku fotelju, a da je uz nju, kabinetu u Nemanjinoj 11, blizu i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Za Sinišu Malog je tada navedeno da će ostati na poziciji ministra finansija koju trenutno obavlja.
 
Podsetimo i da je Ana Brnabić pre nekoliko nedelja izjavila da je ona jedan od dva kandidata za mesto predsednika Vlade, a da je druga osoba fenomenalna, ali nije otkrila ko je u pitanju. 
 
"Iza tog drugog kandidata bih stala u svakom trenutku. Odlična je, fenomenalna osoba, da li je čovek ili žena nije važno, u svakom trenutku bih stala iza te osobe da joj pomognem", rekla je tada Brnabić.

Snimak incidenta na belorusko-litvanskoj granici pogledajte OVDE.

Izvor: 021

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA