Najnovije

DAN SRPSKOG JEDINSTVA! Srbija i Republika Srpska dobijaju zajednički praznik! Slavićemo ga 15. septembra!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Sastanak koji je počeo u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, upravo je završen.

Posle sastanka učesnici daju izjave za medije.

Delegacija Republike Srpske stigla je nešto pre 10 časova u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike gde su ih dočekali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

- Danas smo doneli odluku o zajedničkom prazniku, dogovorili smo se da to predložimo našim drugim organima, to bi bio Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar dan kada je probijen Solunski front. To bi bilo zajednički obeleženo i u Srbiji i Srpskoj gde bismo ne smetajući nikome pokazali da je uspeh jednih i uspeh drugih i da niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa političkim vrhom Republike Srpske.

- Pokušaćemo da na bilo koji način sačuvamo i Srbiju i Srpsku, dosta smo imali rata, vreme je mira i razmišljanja o budućnosti. Oni koji misle da pretnjom sukobima i ratovima mogu da ostvare svoje ciljeve, mi ćemo reći da je to opasno, da smo uplašeni tim pretnjama, ali da se zaista nadamo da nikome neće pasti na pamet da ih ostvaruje. Spremni smo da čuvamo i mir i stabilnost i da popuštamo, ali nećemo dozvoliti progon, proterivanje ili pogrom nad srpskim narodom - istakao je Vučić.

Kosačov objasnio pravi razlog povlačenja Amerike iz Sporazuma o raketama! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA