Najnovije

SAVETNIK ZA BEZBEDNOST: Ko je Marija Obradović, kandidat za ministra i predsednika Skupštine?

Sećate se Marije Obradović, potpredsednice SNS, kako u spotu za podršku kampanji "Za budućnost Srbije", sa kolegom, Darkom Glišićem, pravi sendviče za pristalice Aleksandra Vučića, koje poziva na miting ispred Narodne skupštine? Obradovićeva danas slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za ministarski resor u Nemanjinoj 11 ili, kako najavljuju režimski mediji, predsednicu Skupštine.

Marija Obradović (Foto: Jutjub)

Marija Obradović je rođena 1974. godine, u Kraljevu. Osnovno obrazovanje je stekla u rodnom gradu, a pohađala je i Pedagošku akademiju u Kruševcu i Učiteljski fakultet u Beogradu.

Pre ulaska u politiku, bavila se novinarstvom i bila je urednica u RTV Kruševac i RTV Kraljevo. Zato joj se u jednom skupštinskom duelu na sednici Odbora za spoljne poslove, polanica SRS, Nataša Jovanović, obratila sa "Gospođo spikerka, upristojite se, nije Vam ovo radio-stanica."

Obradovićeva joj nije ostala dužna, rekavši da je Nataša Jovanović pozvana da glumi majmuna i zabavlja narod.

- Gospođo ili gospođice, prilično ste neurotični, upristojite se ili napustite prostoriju - bila je poslednja Jovanovićeve.

Marija Obradović  je prvi put postala poslanica SNS 2012. godine, a posle toga u još dva mandata, 2014. i 2016. Pre toga, radila je u informativnoj službi SNS (2008-2012). 

Po dolasku SNS na vlast, 2012. godine, postavljena je za člana Programskog odbora RTS i tu funkciju je obavljala do 2015. godine.

Osniva Žensku parlamentarnu mrežu, 2013. godine, a naredne već postaje predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Član je delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

U maju 2016. godine, izabrana je za potpredsednika SNS, a predsednik je i Unije žena SNS. Zanimljiv podatak je da Jadranka Joksimović nije glasala za njen izbor i bila je oštro protiv.

Prema sopstvenim rečima, u politiku je ušla 2008. godine, i od običnog člana stranke stigla je do osobe na koju se najviše računa.

- U politiku sam ušla 2008. godine. Kada je počela ozbiljna priprema oko formiranja SNS-a, zvali su me Kraljevčani koji su bili za SNS da im se priključim. Pre toga sam imala priliku da kroz svoj posao upoznam Nikolića i Vučića. Krajem te godine sa porodicom sam se preselila u Beograd i počela da radim u stranci na formiranju Informativne službe zajedno sa Aleksandrom Đurović i Vukom Fatićem - ispričala je svojevremeno Obradovićeva.

Do toga je najviše stigla kao vatreni apologeta Aleksandra Vučića, uvek spreman da uđe u najvatrenije diskusije u odbranu svog šefa. Ostaće upamćena po izjavi: "Aleksandar Vučić je politički džin."

Međutim, Obradovićeva je dobro naplatila svoju lojalnost režimu, te je nagrađena mestom savetnika za bezbednost u "Srbijagasu" Dušana Bajatovića. Do danas je ostalo pitanje da li je na to mesto došla konkursom ili je sve bio privatni aranžman dve vladajuće partije. Posebno što zanima javnost je šta preporučuje Mariju Obradović za poslove bezbednosti, imajući u vidu njeno zvanično obrazovanje.

Na pitanje, da li bi prihvatila da bude ministar u novoj vladi, ako bi joj to bilo ponuđeno, odgovorila je:

- Od novih zaduženja ne bežim, čast mi je što sam u Vučićevom timu - kazala je Obradovićeva. 

U imovinskoj karti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, za Mariju Obradović stoje veoma začuđujući podaci. Naime, sve do 30. januara 2020. godine, kada je napravljen poslednji izveštaj o njenoj imovini, Obradovićeva je primala skupštinsku platu između 106.000-110.000 dinara, a onda su joj skupštinska primanja drastično pala na svega 30.000. Pritom, postavlja se pitanje, kako je Obradovićeva sa malo manje od 1.000 evra, uspela da od Reno Klia, preko Reno Megana, dođe do BMV 123. 

Inače, u imovinskoj karti stoji da su primanja Obradovićeve u "Srbijagasu" 120.000 dinara. Ove prihode je prijavila tek početkom tekuće godine, iako je na dužnost stupila 1. avgusta 2019.

Kakve igre su u pitanju u vezi ovako "skromnih" plata Marije Obradović, na tako visokim funkcijama, ostaje da se vidi.

Ogromna pomoć lažnoj državi iz Amerike! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA