Najnovije

NOVI SUKOB GRČKE I TURSKE MORNARICE! Grci isprepadali Turke i naterali ih na predaju, evo i kako! (VIDEO)

Prošle nedelje je turska podmornica tipa 209 mislila da će celokupna grčka pomorska sila biti na području gde je Turska ilegalno najavila da će obaviti seizmička istraživanja i da će pratiti da li je Oruč Reis položio kablove na grčku teritoriju. Turska podmornica želela je ilegalno da doplovi blizu Evije, ostrva povezanog s kopnom Grčkom.

Podmornica (Foto: pixabay. com)

Umesto toga, kako je ranije izvestio grčki Siti Tajms, turska podmornica je cele noći bila pod prismotrom helikoptera grčke mornarice. Pronađena turska podmornica bombardovana je celu noć glasnim sonarnim talasima / frekvencijama koje su nepodnošljive za ljudsko uho.

Međutim, otkriveno je više informacija u vezi s Grčkom koja se bavi turskim podmornicama. Kao što je poznato, Grčka ima nadmoć u kontroli mora s podmornicama, zbog nevidljive podmornice tipa 214, koju turski protivpodmornički sistemi ne mogu otkriti.

Turski protivpodmornički helikopteri i špijunski avioni (pomorska saradnja) avioni CN-235 pojačali su svoje patrole u ​​istočnom Mediteranu, ali i na Egejskom moru, u cilju pronalaska grčkih podmornica, koje su bile nevidljive pošto imaju nevidljivu tehnologiju i nisu ih lako otkrile.

Kako su viši mornarički oficiri informisali Infognomon, nije važno da li su u akciji ili u penziji, helikopteri i druga sredstva protivpodmorničkog ratovanja grčke mornarice locirali su pet turskih podmornica, jednu između Skirosa, drugu u Kafireasu i drugu tri u širem području centralnog i jugoistočnog Egeja.

Zapravo, grčki protivpodmorničke jedinice su ismejali Turke. Oni ne samo da su bombardovali sve podmornice visokim frekvencijama koje mogu probiti ljudski sluh, već su puštali i poznatu pesmu Bitlsa, "Žuta podmornica".

Prema mornaričkim izvorima koje navodi Infognomon, kapetan turske podmornice je bio toliko prestravljen visokim frekvencijama, od kojih su neke zvučile kao bombe, da je ispalio raketu, što na jeziku podmorničara jednostavno znači "predaja".

Turska je uključena u brojne pokušaje tihe invazije u grčke oblasti Egejskog mora.

Međutim, svi ovi pokušaji rezultirali su ponižavajućim neuspehom sa bolje obučenim grčkim oružanim snagama, tačnije sa Helenskom mornaricom i Vazduhoplovnim snagama.

Grčka je takođe poznata po svom visoko obučenom mornaričkom korpusu (koji je zvanično deo vojske), koji obezbeđuje sigurnost od bilo kojeg oblika (druge) turske agresije.

Talibani ubijali civile spasene iz poplava kod velike vojne baze SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA