Najnovije

Podrška deklaraciji o izborima u Belorusiji velika sramota za Srbiju, vlast da povuče potpis (VIDEO)

"Srpska javnost je juče bila obaveštena da se Republika Srbija pridružila deklaraciji o izborima u Belorusiji, koju je inicirala Evropska unija. Javnost je bila obaveštena o tom postupku izjavom američkog ambasadora u Beogradu i ambasadora Evropske unije u Beogradu", izjavio je Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

Aleksandar Lukašenko (Foto: president.gov.by)

On je dodao da “Srpska radikalna stranka zahteva objašnjenje od zvaničnika, odnosno predstavnika vlasti u Srbiji, da li je to istina, a ukoliko jeste, to bi zaista predstavljalo jednu veliku sramotu za Srbiju, imajući u vidu naše veze, prijateljske odnose između Belorusije i Srbije, bratske veze između dva naroda i podršku koju je predsednik Lukašenko uvek izražavao Srbiji. Podsetiću da je on bio jedini državnik koji je posetio Srbiju u vreme NATO agresije. Podsetiću da je to zemlja koja je podržavala Srbiju po pitanju Kosova i Metohije u međunarodnim odnosima i na glasanju u Unesku i na glasanju u Interpolu, koja nikada neće priznati secesiju Kosova, a Republika Srbija odgovara na ovaj način, svrstava se uz one koji pokušavaju da na ulici sruše predsednika Lukašenka kako bi instalirali u Belorusiji kolonijalnu upravu po uzoru na onu koja je instalirana u Srbiji posle mafijaškog puča 5. oktobra.”

Kaže da zahtevaju, ukoliko je to istina, da zvanični Beograd povuče svoju podršku takvoj deklaraciji i da uputi izvinjenje predsedniku Lukašenku i zvaničnom Minsku, jer bi takav postupak zaista predstavljao veliku sramotu za Srbiju. Srbija treba da vodi računa da održava što je moguće bolje odnose sa svim zemljama saveznicama, a ne da ispunjava diktate iz inostranstva i da izražava servilnost Evropskoj uniji i drugim zapadnim zemljama po bilo kom pitanju.

Po njemi zaista bi predstavljalo veliku sramotu ukoliko se ispostavi da je vlast u Srbiji podržala jednu takvu deklaraciju, a pogotovo bi bilo licemerno da, sa svim najavama koje stižu od predstavnika vlasti u Beogradu da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, sada imamo jedno otvoreno mešanje u pitanje druge države, odnosno u unutrašnja pitanja Belorusije. Ne znam koliko je postupak izjašnjavanja po toj deklaraciji od strane Srbije normalan i nije li licemeran, ako znamo kakve smo mi izbore imali pre dva meseca u Srbiji i oktroisani jednopartijski parlament koji je proizašao iz tih izbora.

Evropska unija u toj deklaraciji kaže da je Lukašenko poslednji diktator u Evropi. Nije moguće da se Srbija sa tim slaže, imajući u vidu iskustva koja ima srpski narod sa autokratskim, diktatorskim mafijaškim režimom u Crnoj Gori koji srpski narod na sve moguće načine progoni, pokušavajući da istrgne Crnu Goru iz srpskog nacionalnog korpusa.

Srpski radikali zahtevaju od predsednika Vučića objašnjenje da li je istina da se Srbija pridružila toj deklaraciji i ako jeste, da se ta podrška što pre povuče i uputi izvinjenje zvaničnom Minsku. U nedelju se održavaju sudbonosni izbori u Crnoj Gori, izbori na kojima će doći kraj jednom režimu, koji je na vlasti u Crnoj Gori već 32 godine, koji održava svoju vlast isključivo na antisrpskoj mržnji i na progonu svega srpskog iz Crne Gore. Radikali pozivaju sve građane Crne Gore svih nacionalnosti da na tim izborima podrže Listu za budućnost Crne Gore, da podrže ujedinjenu opoziciju i pozivamo sve političke stranke u Srbiji da izraze jedinstvo u tom stavu i da pozovu sve građane Crne Gore da glasaju za Listu za budućnost Crne Gore.

“Mi imamo iskustva sa vlašću Mila Đukanovića, da smo videli na šta je taj režim spreman. Videli smo jedan nenasilni otpor naroda u Crnoj Gori kada je došlo do pokušaja da se otme Srpska pravoslavna crkva i njena imovina u Crnoj Gori. Toga su svesni i svi građani Srbije i to je pitanje oko kojeg u Srbiji među političkim partijama mora biti postignut opšti konsenzus,” izjavio je Aleksandar Šešelj.

 

Hrvatski veteran poslao stopalo srpskom ratnom vojnom invalidu! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA