Najnovije

RATNI ZLOČINAC BI DA IZBEGNE PRAVDU! Tači: Savet Evrope ukida Sud za OVK!

Hašim Tači, predsednik lažne države Kosovo, zatražio je da parlament u Prištini donese odluku kojom bi se mandat Specijalnog suda za OVK u Hagu ograničio do donošenja odluke Saveta Evropske unije o njegovom zatvaranju.

Tači (Foto: president-ksgov.net)

Tači je rekao da veruje da će kosovski poslanici podržati njegovu inicijativu, jer 'politika ne sme da se meša u pravosuđe, niti pravosuđe treba da se meša u politiku'.

- Verovao sam u to podržavajući uspostavljanje međunarodnih sudova i posebnih komisija u poslednjih 20 godina. To je i dalje moje uverenje, čak i sada kada od parlamenta zahtevam da mandat Specijalizovanih veća i Kancelarija specijalizovanog tužioca traje do prestanka mandata, o čemu odlučuje Savet Evropske unije uz konsultaciju sa 'vladom Kosova' - naveo je Tači, dodajući da je potrebno da sve bude jasno u vezi sa zatvaranjem suda.

- Sudovi koje je međunarodna zajednica imenovala za suđenje pripadnicima OVK jesu nepošteni - istakao je Tači.

Inače, u ponedeljak je istekao rok od šest meseci za potvrđivanje optužnica koje je sudu podnelo Specijalizovano tužilaštvo u Prištini, ali sudije nisu objavile nikakvu svoju odluku, niti su poznati ikakvi detalji optužnih predloga. Među osumnjičenima nalaze se i Hašim Tači i Kadri Veselji. Protiv njih dvojice optužnice su podnete 24. aprila. Stručnjaci ocenjuju da, po svemu sudeći, optužnice neće biti objavljene, a verovatno ni potvrđene.

Milo sprema nerede i Šiptari uz njega. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA