Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ OTKRIO: Evo šta će se desiti u Srbiji ako Milo izgubi izbore! (VIDEO)

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas povodom izbora u Crnoj Gori da je posle 30 godina vladavine Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista vreme za političke promene i pružio otvorenu podršku svim opozicionim izornim listama, a pre svega listi Za budućnost CG na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

On je naglasio da bi voleo da izbori proteknu u demokratskom duhu i mirno i da ne bude zloupotreba vlasti ni pokušaja izborne krađe ili policijske represije zato što je već sada „evidentno da Đukanović te izbore gubi“.

Posebno ga zabrinjava uloga vladajućeg režima u Srbiji, i uz podsećanje da je Aleksandar Vučić pre četiri godine „spasao Đukanovića“ od poraza na izborima, Obradović ističe da se i ovog puta može očekivati „nešto slično“, odnosno da Vučić pruži podršku svom „političkom bratu blizancu“.

Obradović je apelovao na vlasti u Srbiji da „ne staju na taj način na stranu režima u Crnoj Gori i samim tim protiv srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve i odbrane svetinja u Crnoj Gori“.

„Pad režima Mila Đukanovića je uvod u pad njegovog političkog brata blizanca u Beogradu Aleksandra Vučića“, rekao je Obradović.

Reditelj Boris Malagurski rekao je da građani CG imaju priliku da u nedelju sve građane Srbije „nauče šta je to demokratija“ i dodao da Crna Gora u poslednjih 100 godina i „nije imala demokratiju“, jer su na vlasti bili „kralj, Tito i Milo“.

On je istakao da bi vlast morala da bude smenjiva i da ljudi na „našim prostorima“ pogrešno shavataju demokratiju jer misle da je u pitanju „traženje mesije“ i dodao da nije važmo ko će u Crnoj Gori doći na vlast posle Đukanovića jer „ako taj koji dođe ne bude valjao, promeniće narod i njega“.

Lider Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić rekao je da je pitanje da li će na izborima u Crnoj Gori pobedu odneti onaj koji sakupi više glasova i dodao da to „nije garancija u sistemima kakvi su Đukanovićev i Vučićev“.

On je rekao da ne treba sumnjati da će opozicija pobediti na izborima u Crnoj Gori i da će uspeti da „izmakne svim manipulacijama režima“.

Samardžić je podsetio da je Đukanović nedavno najavio akciju policije „zato što će navodno da se stvori teška situacija“ koju bi provocirala opozicija i rekao da Đukanović time govori da će vlast u Crnoj Gori napraviti incidente ukoliko opozicija bude imala više glasova.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić rekao je da su Đukanović i crnogorska vlast „u proteklih 14 godina pokušali da promene identitet jednog naroda i vrednosti na kojima je građena moderna Crna Gora“.

S druge strane, rekao je Kostić, crnogorska opozicija insistira na „Petrovićevskoj Crnoj Gori, obnovi prave državnosti, himni ‘Onamo, namo’ koja govori o oslobođenju Kosova i crnogorskoj trobojci“.

Kostić je napomenuo da je „Đukanovićeva vlast“ donela zakon o istopolnim brakovima i da se zalaže za „promociju homoseksulanih vrednosti“, a opozicioni lideri za „porodične vrednosti“, da lider opozicije ima petoro dece i da svojim životnim delom pokazuje da je pravi lider.

Kuči u krsnom hodu, vijore se trobojke nad litijom! Više o tome OVDE.

Izvor: danas.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA