Najnovije

TRAMP STROGO ZAPRETIO: Ako ponovo budem izabran, svako ko napusti Ameriku, moraće...

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će, ako bude ponovo izabran na tu funkciju, njegova administracija uvesti carine svakoj kompaniji koja napusti SAD da bi otvorila radna mesta negde drugde.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Tramp je to rekao u govoru na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji na kojoj je prihvatio kandidaturu za predsedničke izbore, prenosi Rojters.

"Obezbedićemo da naše kompanije i radna mesta ostaju u našoj zemlji, kao što već radimo. Program DŽoa Bajdena je napravljen u Kini. Moja agenda je napravljena u SAD-u", naveo je on.

Tramp u maju pretio da će uvesti nove poreze američkim kompanijama koje proizvode robu izvan SAD, navodi Rojters uz ocenu da je to još jedan potez koji bi njegova administracija mogla da povuče kako bi lance snabdevanja udaljila od Kine i podigla nove trgovinske barijere.

Sličan komentar imao je prošle nedelje tokom predizborne kampanje u Pensilvaniji, kada je rekao:„Daćemo poreske olakšice kompanijama da vrate radna mesta u Ameriku. A ako to ne urade, uvešćemo im tarife i moraće da nam plaćaju mnogo novca".

Crne zastave pregazile vojne punktove SAA, pobili obaveštajce iz zasede! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA