Najnovije

DOSTA JE BILO! Makron zapretio novom blokadom!

Francuska se suočava sa najvećim brojem slučajeva korona virusa u poslednjih pet meseci, a predsednik Emanuel Makron insistira na tome da zemlja radi "sve kako bi se sprečilo novo zatvaranje zemlje", javlja "Dejli mejl".

Emanuel Makron (Foto: ria.ru)

Otkriveno je oko 7.379 novozaraženih u petak, što je nešto manje od rekorda iz 31. marta kada je za 24 sata registrovano 7.578 novih slučajeva.

Podaci predstavljaju ono što ministarstvo zdravlja opisuje kao eksponencijani nalet, samo nekoliko dana pre nego što bi milioni dece trebalo da se vrate u škole, prvi put od marta.

Skok je stvorio mogućnost da bi vlada ponovo mogla biti prisiljena da zatvori zemlju, a predsednik Makron rekao je novinarima da bi bilo opasno isključiti bilo koji scenario.

- Činimo sve da izbegnemo novo zatvaranje, a posebno blokadu cele zemlje - rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron novinarima ranije u petak. 

"Dejli mejl" piše da, kao i druge teško pogođene zapadnoevropske zemlje, Francuska je u martu uvela stroge restriktivne mere i blokadu zemlje, a u tom periodu većina stanovnika je bila zatvorena u svojim domovima.

Ograničenja su postepeno ukidana od 11. maja nakon naglog pada broja inficiranih.

Vlasti sada traže načine da ograniče širenje bolesti bez nove blokade. Kako bi obuzdali dalje širenje koronavirusa, Parižanima je u petak naređeno da nose maske na otvorenom u glavnom gradu.

Vlasti su otkrile da se virus sada širi među mlađom populacijom kod koje je manja verovatnoća da će razviti teži oblik bolesti.

Stotine migranata palilo vatru i gađalo policiju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA