Najnovije

AMERIČKA IMPERIJA DOBIJA KONKURENCIJU U RATU ZA SVEMIR! Zafar 2 je visokotehnološki projekat, koji će nadgledati neprijatelja sa visine!

Iranske vlasti saopštile su u subotu da se satelit "Zafar 2" sada priprema i biće završen za nekoliko meseci.

Iranski svemirski program (Foto: Jutjub)

Predsednik iranskog Univerziteta za nauku i industriju DŽabar Ali Zakri rekao je u izjavi za novinsku agenciju Fars da "satelit Zafar 2 sada priprema 93 iranska naučnika i očekuje se da će nam trebati nekoliko meseci da završimo projekat" .

Dodao je da „datum isporuke satelita Zafar 2 svemirskoj organizaciji još uvek nije određen, jer je odluka u vezi s tim u rukama organizacije, znajući da je u toku danonoćni rad na okončanju ovog nacionalnog projekta“.

Zakri je rekao da "veliki broj studenata na visokim nivoima obrazovanja indirektno radi zajedno sa iranskim naučnicima u izradi satelita Zafar 2".

Šef Iranske svemirske organizacije Mortada Barari nedavno je najavio da će njegova zemlja uskoro proizvesti senzorski satelit tačnosti od jednog metra, da bi ga stavio u orbitu oko Zemlje na udaljenosti od 500-600 km.

Ranije ove godine, Iran je poslao njihov satelit Nur u orbitu, što je nateralo SAD i njihove saveznike da kritikuju Islamsku Republiku i optuže ih za proizvodnju smrtonosnih raketa.

Sirijska PVO sačuvala Damask od Izraela! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA