Najnovije

ERDOGAN PRETI GRCIMA: "Uljezi su isti oni sa kojima smo ratovali do pre jednog veka"

Nema kraja turskim provokacijama od strane predsednika Tajipa Erdogana u današnjoj poruci u kojoj izjavljuje da će Turska "braniti svoje interese u istočnom Mediteranu na svaki mogući način".

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub/Pravda)

Na godišnjicu Dana pobede, kako u Turskoj nazivaju poslednju borbu sa grčkom vojskom, Erdogan je objavio poruku u kojoj kaže:

- Borba za nacionalnu nezavisnost se nastavlja. Uljezi su isti oni sa kojima smo ratovali pre jednog veka - naveo je.

Zeleno svetlo za ratne brodove?

Istovremeno, režimske novine Yeni Şafak izveštavaju da s obzirom na to da situacija na istočnom Mediteranu eskalira iz dana u dan, čini se da je Ankara dala zeleno svetlo kapetanima ratnih brodova da dobrovoljno deluju.

U jučerašnjem članku navodi se da kapetani ratnih brodova koji prate istraživanja Oruc Reisa u spornim vodama imaju odobrenje Ankare da odgovore na bilo kakve provokacije bez obaveštavanja vlade Turske o tome.

"Na Jonskom moru nek rade šta hoće"

Oruc Reis će ostati u istočnom Mediteranu 90 dana, objavio je sinoć ministar spoljnih poslova Mevelut Čavusoglu dodajući da će se brod tek 3. meseca približiti turskom kopnu.

- Nećemo dozvoliti Grčkoj da proširi teritorijalne vode na Egeju - rekao je dodajući da mu ne smeta njihovo širenje na Jonskom moru - Grčka se ponaša kako hoće tamo gde ima prava. To se nas ne tiče. Međutim, na Egeju ne mogu proširiti svoje granice na 12 milja. To je razlog za rat. Nećemo dozvoliti i to kažem vrlo jasno.

Amfilohije glasao na izborima prvi put u životu! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA