Najnovije

IZDATA JE NAREDBA, PRIKLJUČILI SU SE U ODBRANI SIRIJSKOG NEBA! Iranski Kordadi stižu da se sukobe sa izraelskim avionima F-16!

Ruska publikacija Avia.Pro objavila je u nedelju satelitsku sliku za koju tvrde da je iranski sistem protivvazdušne odbrane u blizini sirijsko-libanske granice.

Iranski PVO Kordad (Foto: jutjub)

Pozivajući se na neimenovani izvor, publikacija je objavila satelitsku sliku koja, navodno, prikazuje razmeštanje iranskog sistema za vazdušnu odbranu “Kordad-3” u blizini sirijsko-libanske granice.

“Izvor novinske agencije Avia.Pro pružio je satelitske snimke koji prikazuju najmanje tri protivvazduhoplovna raketna sistema “Hordad-3” iranskog porekla na sirijsko-libanskoj granici, odakle se vrši većina izraelskih napada sa avionima F-16. Efektivni domet uništavanja ciljeva je od 75 do 105 kilometara, što je dovoljno za poraz izraelskih boraca u slučaju novih napada na Siriju”, navodi se u publikaciji.

Prema Avia.Pro, Islamska republika je prebacivanje ovih jedinica protivvazdušne odbrane u Siriju mogla da se izvrši vazdušnim putem.

“Treba pojasniti da je pojava iranskih sistema protivvazdušne odbrane u ovom regionu Sirije prilično veliko iznenađenje. Sirija je do sada imala samo nekoliko ovih sistema i to smeštenih u blizini Damaska.”

Avia.Pro dodaje da se pojava ovog sistema protivvazdušne odbrane događa samo mesec dana nakon što se Islamska republika zavetovala da će poboljšati vazdušnu odbranu Sirije.

Hamas pali plodnu zemlju, Izrael pokrenuo tenkovske divizije! Odjekuju eksplozije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA