Najnovije

NEMAČKI PREDSEDNIK U STRAHU: Brani demokratiju i Rajhstag od ekstremne desnice

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer najoštrije je danas osudio nerede ekstremne desnice i pokušaj prodora u zgradu parlamenta tokom protesta protiv mera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Rajhstag (Foto: Pixabay)

„Zastave nemačkog Rajha i izgredi ekstremne desnice ispred Bundestaga predstavljaju nedopustiv napad na srce naše demokratije.To nikada nećemo prihvatiti”, naveo je Štajnmajer u saopštenju.

On je zahvalio policiji koja je „u teškoj situaciji delovala prisebno”.

Rekao je da ko god želi da se požali na mere koje u borbi protiv širenja koronavirusa, to može da čini demokratskim sredstvima kao što su protesti, prenosi Hina.

„Moje razumevanje za kritiku prestaje, međutim, u onom trenutku kada demonstranti dozvole da budu zloupotrebljeni u korist neprijatelja demokratije i političkih huškača”, poručio je Štajnmajer, prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer takođe je oštro kritikovao ponašanje dela demonstranata.

„Zgrada Rajhstaga je mesto delovanja našeg parlamenta a time i simbolično središte naše slobodne demokratije. Nedopustivo je da su ovu zgradu za svoje svrhe iskoristili ekstremisti i oni kojima je cilj izazivanje haosa”, rekao je Zehofer za dnevnik Bild am Zonntag.

Oko 38.000 ljudi protestovalo je u subotu u Berlinu protiv načina borbe protiv epidemije korona virusa, među njima su bili i ekstremni desničari, od kojih je nekolicina pokušala da upadne u Rajhstag.

Kakvi su izborni rezultati u Crnoj Gori nakon obrade 100% uzoraka, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA