Najnovije

OSVETA JE STIGLA SA NEBA IZNAD IDLIBA! Ruski avioni i sirijska artiljerija razorila nekoliko uporišta džihadista!

Ruske vazduhoplovne snage odgovorile su na prošlonedeljni napad na njihovu vojnu policiju u zapadnom Idlibu upućujući u nedelju brojne udare na vladu.

Ruski avion (Foto: mil.ru)

Prema terenskom izveštaju iz susedne Hame, ruske vazduhoplovne snage započele su najmanje pet udara na džihadističke pobunjenike u Idlibu.

Ruski vazdušni napadi usledili su kao napad na grupu vojne policije od strane džihadista Kataeba Katiba Al-Šišanija, koji su prethodno napravili zasedu protiv turskog vojnog kontingenta.

Pored vazdušnih udara, ruska vojska je koristila i svoje izviđačke letelice za navođenje artiljerije i raketa Sirijske arapske vojske (SAA).

Sirijska vojska je u nedelju pokrenula tešku artiljerijsku i raketnu vatru prema odbrani džihadista, pogodivši brojna mesta nakon što su ruske bespilotne letelice otkrile lokacije militanata.

Uprkos navodnim tvrdnjama o prekidu vatre na severozapadu Sirije, situacija oko fronta Idliba i dalje je nestabilna, jer sve strane nastavljaju razmenu neprijateljstava na strateškoj osi DŽabal Al-Zavija.

Amerika uzima deo Sirije i daje ga Izraelu! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA