Najnovije

AMERIKANCI TRAŽE REŠENJE ZA MOĆNU RUSKU ARMATU?! SAD razvijaju tenk nove generacije, a ovo im je cilj! (FOTO)

Američki vojni tenkovski istraživački, razvojni i inženjerski centar (TARDEC) već započinje istraživanje glavnog borbenog tenka nove generacije u okviru novog razvojnog programa.

Armata (Foto: mil.ru)

Radeći u okviru ovog koncepta, vojska želi da dobije brzo borbeno vozilo koje prevazilazi performanse drugih tenkovskih i teških borbenih vozila.

Borbeno vozilo nove generacije imaće sigurnu poziciju, navigaciju i tajming, ali i razvijene mreže koje će omogućiti budućim manevarskim formacijama da izvršavaju polunezavisne operacije dok izvode manevarska okretanja ka protivniku.

Sudeći prema nekim prikazima koncepta "NGCV-FDL", novi tenkovi će biti manji i lakši od postojećih "Abramsa" i "Leoparda". 

Ovi prikazi potiču iz komande za razvoj borbenih sposobnosti Sjedinjenih Država.

Novi tenkovi će takođe biti opremljeni savremenim reaktivnim štitom zbog zaštite od protivtenkovskih vođenih projektila, RPG-ova, protivtenkovskih raketa i tenkovske munciije "HEAT".

Očekuje se da će do finalnog rešenja doći do 2023. godine kada će se doneti odluka o mogućoj zameni tenkova "Abrams" koji su već 40 godina u službi američke vojske.

Lukašenko najavio Treći svetski rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA