Najnovije

KIM RAZVIJA STRAVIČNO ORUŽJE! Ovo se ne sviđa ni Putinu ni Trampu

Pjongjang je verovatno razvio nuklearne bojeve glave koje mogu da stanu u balističke rakete, te ostvaruje drugi napredak u svom programu naoružanja, navodi se u izveštaju koji je dostavljen Savetu bezbednosti UN-a.

Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

U „poverljivom“ izveštaju UN-a, koji je Rojters dobio u ponedeljak, primećuje se da je nekoliko neidentifikovanih zemalja procenilo da je Pjongjang „verovatno razvio male nuklearne glave kako bi se uklopile u bojeve glave balističkih raketa“.

„Demokratska Narodna Republika Koreja nastavlja svoj nuklearni program, uključujući proizvodnju visoko obogaćenog uranijuma i izgradnju eksperimentalnog reaktora za laku vodu“, navodi se u izveštaju, te se dodaje da su druge države članice zaključile da zemlja „nastavlja sa proizvodnjom nuklearnog oružja“.

Ovaj izveštaj nije prvi koji tvrdi da je Pjongjang uspešno razvio male nuklearne glave. Takođe, u izveštaju američke obaveštajne službe iz 2017. godine, navedeno je da je Severna Koreja sposobna da proizvede bojeve glave dovoljno male da stanu unutar rakete, za koje je navedeno da su teoretski u mogućnosti da dostignu do SAD-a.

Vašingtonu je potreban još jedan konflikt, stavili su ultimatum pred Evropu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA