Najnovije

NAJAVLJEN PROTIVREŽIMSKI USTANAK SRBA ŠIROM SVETA: Hoćemo demokratiju u našoj zemlji, a ne da bežimo iz Srbije!

Srbi iz dijaspore i prijatelji naših državljana širom sveta 8. avgusta će se ujediniti u globalni protest protiv politike vladajuće stranke u Srbiji i svega onog nakaradnog sa čim se suočava stanovništvu u Srbiji. Za demokratiju, slobodu, ljudska prava i ljudske živote u Srbiji protestovaće se u Amsterdamu, Briselu, Berlinu, Bostonu, Cirihu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, NJujorku, Oslu, Parizu, Pragu i Vankuveru.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Kako navode predstavnici naše dijaspore na sajtu "Democracy 4Serbia" (Demokratija za Srbiju) protestovaće se zbog aktuelne situacije u Srbiji jer su dovedeni u pitanje legitimitet i zakonitost režima Aleksandra Vučića i njihovo neodgovorno rukovođenje Kovid-19 situacijom.

- Podržavamo nezavisnu lekarsku inicijativu "Ujedinjeni protiv kovida". Takođe, protestujemo zbog: stalne zloupotrebe vlasti, policijske brutalnosti i upotrebe paralegalnih formacija, upotrebe suzavaca tokom pandemije, za oslobađanje političkih zatvorenika, zbog negiranja slobode govora i validnosti izbora održanih 21. juna 2020. godine - navodi se u saopštenju.Srbi u dijaspori podržavaju odluku nadležnog organa o poništavanju i ponavljanju parlamentarnih izbora u Srbiji.

- Očekujemo da Ustavni sud Srbije odluči u skladu sa ustavom Republike Srbije u vezi sa žalbama priloženim ovom sudu, a koje dovode u pitanje legitimnost parlamenta. Apelujemo na međunarodnu pravnu zajednicu da reaguje na niz utvrđenih nepravilnosti u toku izbornog procesa u Srbiji 2020 - navedeno je.

Takođe će se zahtevati puštanje na slobodu mirnih demonstranata koji su bespravno uhapšeni i osuđeni, a kojima nije omogućeno pravično suđenje.

Podseća se i na nezavisnu lekarsku inicijativu "Ujedinjeni protiv kovida" koja zahteva nezavisnu istragu politički motivisanog rukovođenja zvaničnim informacijama Kovid-19 slučajeva od strane Vlade Srbije.

Protestovaće naši državljani u Amsterdamu, Briselu, Berlinu, Bostonu, Cirihu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, NJujorku, Oslu, Parizu, Pragu i Vankuveru.

Kako su Hrvati ponizili Srbe, pročitajte OVDE!

 

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA