Najnovije

SRBIJA NIJE SAMA U SVOJOJ BORBI! Prelep gest Poljaka iz njihovog najstarijeg grada ohrabruje mnoge Srbe! (FOTO)

Za vreme ovih za Srbe teških vremena čak i najmanji gest nekog drugog naroda koji pokazuje da je uz Srbiju, ume da oraspoloži.

Jedan od poljskih marševa za srpsko Kosovo (Foto: Jutjub)

U poljskom gradu Poznanju osvanuo je transparent na kome na poljskom piše “Celi Poznanj zna Kosovo je Srbija”, sa okačenim zastavama Srbije i Poljske.

Poznanj se smatra jednim od najstarijih gradova u Poljskoj, nalazi se u centralnoj Poljskoj na reci Varti i broji preko pola miliona stanovnika. A poznato je da njegovi stanovnici redovno skandiraju parole “Kosovo je Srbija” na utakmicama fudbalskog kluba Leh Poznanj.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da su Poljaci, iako konzervativni katolici, pokazali solidarnost i prijateljstvo sa našim narodom. Svake godine u glavnom gradu, Varšavi, oni organizuju protestni marš protiv odluke svoje vlade da prizna takozvanu nezavisnost okupirane srpske pokrajine. Dobri odnosi Srbije i Poljske datiraju još iz srednjeg veka, tačnije XV veka kada su poljski vitezovi predvođeni Zavišom Crnim došli da zajedno sa Srbima odbrane tvrđavu Golubac u istočnoj Srbiji, od Turaka.

Slika obilazi društenu mrežu Fejsbuk gde se mnogi Srbi zahvaljuju na svom i poljskom jeziku našim prijateljima. Napominjući da u trenutnoj situaciji, misleći na obeležavanje zločinačke akcije “Oluja” i kada se smatra da će režim u Srbiji priznati okupiranu pokrajinu kao državu, to nam mnogo znači.

Ambasador SAD u Nemačkoj je prijatelj Srba, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA