Najnovije

"SRPSKA NESREĆA BIĆE KONAČNA!" Tragične reči srpskog akademika dok je posmatrao egzodus naroda u operaciji "Oluja" (FOTO)

Knjiga "Bosanski rat" je zbirka dnevničkih zapisa, publicističkih tekstova i lične arhive na osnovu kojih je priređivač nastojao da konstruiše celinu koja autentično  odražava Ćosićevu koncepsiju karaktera Bosanskog rata. 

Zločinačka akcija "Oluja" (Foto: Jutjub)

Ovo su njegove reči zapisane u toku akcije "Oluja":

4. avgust 1995.

- Hrvatska je jutros napala Srpsku Krajinu. Strahovitim bombardovanjem Knina, Benkovca, Gračaca, Dubice, svih gradova Republike Srpske Krajine. Amerika i Nemačka su odobrile napad ustaške Hrvatske. Rusija i Britanija su tobože protestvovale zbog agresije. Tuđmanova ustaška Hrvatska dokončava istrebljenje Srba, koji su sa neshvatljivim zakašnjenjem prihvatili plan Z-4 koji je sačinjen od EU uz saglasnost Amerike i Rusije. Taj plan im je garantovao neka prava i pružao neke moguđnosti da se održe na svome, a da se i dalje politički bore. Kninsko vođstvo Srba nije ni Milođevića poslušalo, koji im je, kažu, predlagao prihvatanje Z-4. Srbima je u Ženevi 3. avgusta saopšten hrvatski ultimatum. Prvo, možete postati građani Hrvatske, bez ikakvih posebnih prava; drugo, možete se iseliti; treće, možete biti ubijeni… I pošto Srbi nisu odmah pristali na prvi uslov, iduće zore, Hrvati su otvorili vatru iz nekoliko stotina svojih topova na srpske gradove. Ruše, pale ubijaju, trijumfuju… A Milošević nastavlja da ćuti. (…) Zapanjuje, zbunjuje, užasava Miloševićevo ćutanje o Tuđmanovoj agresiji na Srpsku Krajinu, na početak nesaglednog stradanja Srba u Hrvatskoj. (…) I u ovoj agoniji nastavljaju se kobne srpske deobe. Srpska nesreća biće konačna….

5. avgust 1995.

- Podne. Svetske televizijske stanice posle dva dana hrvatskog rušenja nekoliko srpskih gradova i sigurno stotina i stotina ubijenih Srba, žena i dece, za "međunarodnu zajednicu" izveštavaju: poginuo je jedan danski vojnik i pripadnih "plavih šlemova"! Čak i ne kažu da su ga Hrvati ubili. A druga vest: "uhapšeno je dvadeset kanadskih plavih šlemova". Da li je to samo cinizam? Klinton je veći lažov od Hitlera. "Demokratski zapad", Savet bezbednosti, "međunarodna zajednica", to je u moralnom smislu ekstrakt nacizma. Nacisti nisu bili toliko licemerni kakvi su licemeri sadašnje vođe zapadne demokratije; njihovi propagandisti, novinari, javna glasila i diplomatija više lažu no nacisti i staljinisti.(…) Zlo trijumfuje….

7. avgust.1995.

- Hrvatska je samlela Srpsku Republiku Krajinu. Vojska Srpske Krajine nije bila u stanju ni drumove da minira, ni kamenjem i balvanima da prepreči put ustaškim tenkovima i bornim kolima. Šta se to dogodilo sa srpskim, ličkim, krajiškim junaštvom? Kakva beda i sramota! Ustaše su uz pomoć Amerike i NATO-a munjevito razorile srpsku odbranu, ako je ta odbrana uopšte i postojala. Sav srpski narod, sav, krenuo je u bekstvo u Bosnu i Srbiju. Hrvati nemilosrdno i konačno čiste svoju hrvatsku zemlju od "srpskog nakota". Uz pomoć Evrope i Amerike ostvaruju svoj vekovni plan: sateruju Srbe preko Drine. A Milošević ćuti. Ta kukavica nema hrabrosti ni ustaše da osudi. Ćuti bezdušnik. O srpskom narodu sada brine samo Crveni krst...

11. avgust 1995.

- Srpski egzodus se nastavlja. Meša se tragedija sa kriminalom. Država srpska brigu za Srbe iz Krajine i Hrvatske prepustila je Crvenom krstu. Sramnije vlade i bezočnijeg šefa države nismo imali u ovom veku. (…) Jedina ustanova u ovoj državi koja ima neku nacionalnu i državnu svest to je Crkva, a pre svih i iznad svih – patrijarh Pavle. A to je premala snaga za ovoliko ljudsko stradanje….

Vesnu zna cela Srbija, ali ne i njenu priču: Sa samo četiri godine i Srećkom u krilu prošla je kroz ratni vrtlog "Oluje"

Prelep gest Poljaka iz njihovog najstarijeg grada ohrabruje mnoge Srbe!  Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Ovo vatreno oružje možete kupiti bez dozvole policije! | Darko Božić 

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube