Najnovije

LUKAŠENKO U ĆORSOKAKU: Udaljavanjem od Rusije upao u velike probleme koje će teško prevazići

Sjedinjene Države su kreirale situaciju u Belorusiji uoči predsedničkih izbora, čiji je cilj odvajanje Minska od Moskve, tvrdi vojni analitičar Aleksej Leonkov.

Lukašenko (Foto: Sajt predsednika Belorusije)

Piše: Aleksej Leonkov

Analitičar dalje tvrdi da Amerikanci stoje iza procesa koji se odvijaju u Belorusiji danas, a čiji je cilj „opkoliti zemlju“.

U tu svrhu, DŽefri DŽuk, bivši službenik obaveštajnog biroa Stejt departmenta, poslat je u Minsk kao otpravnik poslova SAD.

Važno je pažljivo posmatrati najočiglednijeg kandidata za mesto novog ambasadora u Ukrajini, Kit Dejtona, bivšeg šefa Evropskog centra za bezbednosne studije, koji je specijalizovan za vođenje vojno-političkih akcija.

Kit je autor Majdan tehnologije implementirane u Ukrajini. Savršeno je uspeo da Kijev otrgne od Moskve. On će moći da utiče na unutrašnje procese koji se odvijaju u Belorusiji, rekao je Leonkov. Istovremeno, za njega nije važno da li će opozicionari izaći ili ne; zadatak je druge prirode.

Multi-ruta koju je pokrenuo Zapad, u stvari je već dovela aktuelnog predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka u ćorsokak iz koga pokušava da se izvuče, bez da bude predstavnik države ujedinjene sa Rusijom.

Primer takvog stanja stvari je situacija sa pritvorom 33 državljana Rusije, praćena veoma glasnim i apsolutno neosnovanim izjavama iz Minska.

„Zna se željeni rezultat – otcepiti Belorusiju od Rusije. Nije važno ko će vladati Belorusijom”, rekao je Leonkov i dodao da je glavna stvar za Sjedinjene Države da raskinu dugoročnu uniju Minska i Moskve.

Apokalipsu u Bejrutu izazvao Hezbolah da bi ubio jermenskog političara?! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA