Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA UNIŠTILA AMERIČKU OPERACIJU "TIMBER SIKAMOR", ZAPOČETU JOŠ ZA VREME OBAME: Cilj im je bio naoružati džihadiste (FOTO/VIDEO)

Sirijske sigurnosne snage otkrile su brojna skladišta oružja u nedavnim operacijama pretraživanja u južnoj regiji, saopštila je 5. avgusta Sirijska arapska novinska agencija SANA.

Zaplenjeno oružje (Foto: Jutjub)

 

Sigurnosni izvor rekao je državnoj agenciji da su u spremištima bili brojne jurišne puške, teški mitraljezi, stotine granata i raketa i više od 180.000 metaka kalibra 12,7 i 14,5 mm.

 

Snage sigurnosti takođe su otkrile desetine dimnih bombi, koje su pravljene u SAD-u, kao i brojne izraelske protivpešadijske mine.

 

Većinu tog oružja isporučili su SAD i njihovi saveznici kao deo tajne operacije opremanja pobunjeničkih grupa u Siriji. Operaciju, kodnog naziva "Timber Sikamor", odobrio je bivši američki predsednik Barak Obama 2013. godine. Predsednik Donald Tramp zaustavio je operaciju kada je došao na vlast.

Sirijske snage bezbednosti i Sirijska arapska vojska redovno sprovode istražne operacije u južnim regijama Dara i Al-Kuneitra. Prošle godine su zaplenjeni tokovi oružja koje isporučuje SAD.

Šta je “Lublinski trougao” i šta im je cilj, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA