Najnovije

HAOS U NAJAVI! AMERIČKI KONVOJ KRENUO! Oklopna vozila u nepreglednoj koloni dolaze iz Iraka!

Koalicija koju predvodi SAD poslala je ove nedelje veliki vojni konvoj u jednu od svojih baza unutar pokrajine Al Hasaka, jer je nekoliko lokalnih izveštaja saopštilo da su američka vozila ušla u zemlju sa jednog od ilegalnih prelaza granice.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima, konvoj koalicije predvođen SAD-om sastojao se od gotovo 50 velikih kamiona koje je pratilo sedam oklopnih vozila koja su iz susednog Iraka ulazila na severoistok Sirije.

Za konvoj je rečeno da je putovao u blizini ključnog grada Al Kamišli u severnoj Al Hasaki, pre nego što je krenuo ka selu Tal Tamr, blizu administrativne granice pokrajine Al Raka.

U izveštajima se navodi da se konvoj sastojao od velikih kamiona koji su prevozili i logističku i vojnu opremu, uključujući oružje koje će verovatno biti distribuirano Sirijskim demokratskim snagama (SDF).

Uprkos obećanju američkog predsednika Donalda Trampa da će smanjiti broj američkih snaga u Siriji, one nastavljaju da održavaju značajno prisustvo u oblastima koje kontrolišu Sirijske demokratske snage, a koje su istočno od reke Eufrat.

Teroristi OVK ubijali Srbe, a prištinska vlast ih novim zakonom proglašava herojima! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA