Najnovije

ERDOGAN NAREDIO SVOJOJ VOJSCI DA POTOPE GRČKI BROD ILI OBORE AVION: Evropa bruji o mogućem ratu!

Nemački list "Velt" objavio je spekulacije, pozivajući se na vojne izvore iz Istanbula, da su generali dobili naređenje od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da potope grčki brod.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Sinhua)

 Erdogan je pre nekoliko dana naredio generalima da potope grčki brod, ali da pokušaju da u tom napadu ne nanesu previše žrtava. Generali su to odbili, pa je sledeća ideja bila da se obori grčki avion - navodi nemački "Velt".

- Međutim, tada je bila namera da se letelica upuca na taj način da pilot može da se katapultira i spasi se - dodaje list, a prenosi grčki portal "E-dejli".

Nemačka novina navodi da su turski generali odbili Erdoganove ideje, jer bi u suprotnom izbio haos u Sredozemlju, prenosi ova internet stranica.

Podsećanja radi, nakon što je Turska pokrenula potragu za nalazištima gasa u istočnom Sredozemnom moru, na područjima za koja Kipar ili Grčka smatraju da oni imaju pravo na eksploataciju, i pošto je Grčka najavila proširenje svog pojasa sa šest na 20 kilometara milja u Jonskom moru, turski potpredsednik Fuat Oktaj označio je to kao "razlog za rat", a turski ministar spolnjih poslova Mevlut Čavušoglu skrenuo je pažnju na odgovarajuću odluku turskog parlamenta.

Erdogan je više puta zapretio Grčkoj, a u poslednjem obraćanju je zaključio da je "Strela napustila luk i da će sigurno pronaći svoju metu". "Dojče Vele" nedavno je pisao o tenzijama između dveju država, istakavši da se situacija zaoštrava oko gasa.

Ruski Su-57 stelt lovci ponuđeni stranim klijentima! Više o tome OVDE!

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA