Najnovije

"NA VLAST, BATO!" Čovek od koga zavisi sudbina Crne Gore u zagrljaju Miroljuba Petrovića! (VIDEO)

Crnogorski političar Dritan Abazović u koga su, nakon proglašenja izbornih rezultata u ovoj zemlji sve oči uprte i koji opoziciji donosi istorijsku prevagu - mogućnost da posle 30 godina formira vladu u kojoj neće biti DPS-a, u mladosti je bio fan kontroverznog Miroljuba Petrovića.

Miroljub Petrović (Foto: Jutjub)

Društvenim mrežama se tokom dana kao munja proširila fotografija na kojoj je lider građanskog pokreta URA u zagrljaju Petrovića. Nastala je na nekoj od ulcinjskih plaža pre više od 10 godina, kada je jedan od danas ključnih političkih takmaca u Crnoj Gori još uvek bio student.

NJihovo poznanstvo otkriveno je pre nešto više od godinu dana, nakon što je Abazović u jednom od intervjuua istako da su otac i majka Đurađa Kastriota Skenderbega bili Srbi, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na račun mladog Albanca od strane njegovih sunarodnika.

Iako je Abazović nedugo nakon ovog intervjuua izjavio da je u pitanju lapsus, te da je video trebalo da bude iskorišćen da ga diskredituje pred Albancima, ubrzo su "na njegovu adresu" stigli pozdravi od Miroljuba Petrovića, ali i objašnjene od kada datira njihovo poznantvo.

Petrović je, kako je rekao u videu koji je objavio na svom Jutjub kanalu, Abazovića upoznao u Ulcinju, u restoranu u kojem je tokom leta radio dok je bio student.

- Piće nam je doneo mlad momak, mislim da je rekao da u Sarajevu studira, predstavio se, Dritan Abazović i pitao da li bismo mogli da se slikamo. Gledao je moje emisije na televiziji Sarajevo, tad smo se slikali, to je bilo 2007. godine - rekao je Petrović.

Petrović je u više navrata pohvalio Abazovića, a nedavno je svoje pratioce u Crnoj Gori pozvao da podršku na parlamentarnim izborima daju upravo koaliciji na čelu koje je on bio, ističuči da je "najpametniji političar, iz dobre familije, mudar...".

"Albanski četnik"

Abazović je pre nekoliko godina u Crnoj Gori od strane svojih političkih protivnika bio označen kao saradnik srpske obaveštajne službe, tajnog imena "Šok", a nazivan je i "albanskim četnikom".

- To je sinonim za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije - pojasnio je Abazović u predizbornoj kampanji.

Ovaj mladi Albanac doktor je političkih nauka, a svoju prepoznatljivost ponajviše duguje predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, koji ga je pre nekoliko godina javno u Skupštini Crne Gore nazvao "bitangom".

Ko je Dritan Abazović?

Dritan Abazović ima 35 godina, a u politici je od svojih dvadesetih. Bio je jedan od osnivača političke partije Pozitivna Crna Gora 2012. godine, koja je tada osvojila sedam mandata, a Abazović je postao najmlađi član tog saziva Skupštine Crne Gore.

Dve godine kasnije, nakon podela, napušta ovu partiju i funkcioniše kao nezavisni poslanik do 2015. godine, kada se priključuje novoosnovanoj Ujedinjenoj reformskoj akciji (URA), na čijem je danas čelu.

Gimnaziju je završio u Ulcinju, fakultet u Sarajevu, gde je bio student generacije, magistrirao u Podgorici, pa doktorirao u Sarajevu. Usavršavao se u Oslu, SAD, Španiji, Austriji... i propagira ideju multikulturalnosti koje se nije odrekao ni u kampanji.

Sudbina Crne Gore i Mila u rukama „albanskog četnika“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA