Najnovije

RUSI NAJAVILI PRODAJU NADZVUČNE LETELICE: Su-57 stelt lovci ponuđeni stranim klijentima! Ko će posedovati neverovatnu mašinu?

Rusija nudi petu generaciju mlaznog lovca Su-57 za izvoz, a strana potražnja će verovatno porasti u visinu nakon što se ispuni naređenje ruskih oružanih snaga, kaže industrijski direktor vazduhoplovnog kompleksa Rostek Anatolij Serdjukov.

Su-57 (Foto: RIA)

“Malo je verovatno da će biti značajne potražnje dok ne isporučimo dovoljno mašina sopstvenoj vojsci. Dakle, naš cilj broj jedan je slanje aviona ruskim oružanim snagama. U međuvremenu, ovu mašinu nudimo strancima, sprovodimo našu reklamnu kampanju”, rekao je Serdjukov, ne precizirajući koje bi države tačno mogle postati potencijalni kupci.

U maju 2019. godine ruski predsednik Vladimir Putin rekao je na sastanku da će oružane snage nabaviti 76 lovaca Su-57 do 2028. godine.

Portparol ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Marija Vorobjova otkrila je ranije da je nekoliko zemalja poslalo svoju zvaničnu prijavu za kupovinu Su-57, dodajući da je stvar u promociji mašine u toku.

Su-57 je napravljen da uništava sve vrste vazdušnih, podzemnih i vodenih ciljeva. Avion ima nadzvučnu brzinu krstarenja, unutrašnje odeljke za naoružanje, radio-apsorbujući sloj i najnoviju opremu.

Da li Rusija dobija superavion, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA