Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POTRESNA SVEDOČENJA SIRIJSKE DECE O ZLOČINIMA AMERIČKIH VOJNIKA: Seksualno zlostavljanje maloletnika!

Krajem jula 2020. američka patrola od 4 vozila stigla je u sirijsko selo, a vojnici koji su izašli pokušali su da seksualno uznemire maloletnu decu koja su se kupala u reci, izvestila je ruska novinska veb stranica Rusvesna, pozivajući se na tvrdnje očevidaca.

Američka vojska (Foto: marines.mil)

Jedan od američkih vojnika navodno je dete stavio u krilo i dao mu slatkiše i novac, nakon čega je počeo da ga dodiruje. Deca su im pobegla i rekla porodicama.

Kad je rođak izašao, patrola je odmah otišla. Prema Rusvesni, rođak se obratio advokatu kako bi pokrenuo sudski postupak protiv njih.

Domorodačka deca su takođe rekla da su dečaci počeli da bacaju kamenje na „perverznjake iz američke vojske“.

Rusvesna je razgovarala sa advokatom žrtava - Muaijom Sulejmanom.

“Zbog činjenice ovog zločina sastavili smo tužbu i poslali je tužilaštvu u Kamišli da bi dali dozvolu za razmatranje ovog materijala na prvostepenom sudu. Predali smo sve dokumente, dokaze i izjave svedoka koji potvrđuju zločin. Tužba se podnosi protiv američkog predsednika, američkog ministra odbrane i šefa američkog Generalštaba. Kada vidimo kako se američka zastava vijori na našoj zemlji, počinjemo da se pitamo - šta oni rade ovde? Na osnovu čega su ovde? Da li je ovo u skladu sa međunarodnim pravom? Zašto ugnjetavaju ljudska prava u drugoj suverenoj državi? Ovi zločini pokazuju celom svetu da Amerikanci ne poštuju ljudska prava i prave pustoš na isti način kao u Avganistanu i Iraku. Nakon što sudija donese odluku, materijal će biti poslat međunarodnom sudu i UNICEF-u”, prokomentarisao je advokat.

Sirijski TV kanal Ortas emitovao je priču o seksualnom uznemiravanju sirijske dece od strane američkog vojnog osoblja. Prvobitni izveštaj, objavljen krajem jula, imao je svedočenje dece.

Narator: Ovo je očigledan prikaz rasizma i kršenja ljudskih prava od strane američke vojske. Slično se dogodilo i pre u zatvoru Abugreb, gde su svi silovani: žene, muškarci i deca. Američka vojska je još jednom postupila kao da su životinje. Tako su četiri “kauboja” pokušala nagovoriti na seksualne odnose petoro maloletne dece koja su se kupala u reci u regionu Talhanis, istočnom delu provincije al-Kamišli.

Dete 1: Plivali smo kod mosta Al-Harir. Stigla je američka patrola. Ponudili su nam dolare i rekli nam šta da radimo (da uradimo to i to).

Dete 2: Kada je stigao američki patrolni automobil, plivali smo kod mosta Al-Harir. Američki vojnici su nam nudili novac i pokušavali da nas dodirnu.

Dete 3: Dok smo se kupali kod mosta Al-Harir u oblasti Talhanis, stigla je američka patrola. Američki vojnici su nam pokazali novac i pokušali da nas dodirnu. Počeli smo da ih kamenjem kamenjem, a zatim pobegli.

Otac jednog od maloletnika: Naša deca su dotrčala, bila su u histeriji. Pitali smo šta se dogodilo? Deca su nam rekla da je, dok su plivala na mostu Al-Harir u oblasti Talhanis, stigla američka patrola od četiri vojnika. Jedan od Amerikanaca je izašao iz automobila, dao im slatkiše i stavio jednog od nas u krilo. Pokazao im je novac - američke dolare. Posle toga, američki vojnik počeo je da dodiruje onoga koji mu je sedeo u krilu. Dete je odmah pobeglo. Sva deca su počela da bacaju kamenje na Amerikance. Mi (roditelji) smo odmah otrčali do mesta gde se sve dogodilo, ali američke patrole više nije bilo.

Zbog čega je ruska vojska hitno poslata na tursku granicu, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA