Najnovije

AMBASADOR GODFRI: Srbija pred teškim odlukama

Srpska vlada mora da donese mnogo teških političkih odluka i većina razgovora će biti u Briselu, ali mi pokušavamo da se fokusiramo na konkretne stvari koje odmah možemo da uradimo, rekao je danas američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri o sporazumu Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Entoni Godfri (Foto: Ambasada SAD u Srbiji)

On je za RTS ocenio da je još odluka predsednika Donalda Trampa da imenuje posebnog izaslanika za poboljšanje odnosa Beograda i Prištine bio jasan signal da SAD žele da pojačaju ritam kojim se stvari kreću napred i da se fokusiraju na ekonomiju i bolji život ljudi.

Godfri je rekao da nije zadovoljan stepenom ekonomske saradnje Srbije i SAD, jer želi da on bude još viši i bolji, kao i da ga veoma raduje što će američka razvojna agencija DFC doći u Srbiju.

Svi smo u planovima. Mnogo radimo na tome, trudeći se da sve bude spremno kako bi odmah mogli početi da rade. Ovo je nova strana u našoj istoriji saradnje, dodao je on.

Prema rečima Godfrija, zajednička priča Srbije i Amerike dugo traje, a deo te saradnje je i operacija Halijard čija se godišnjica obeležava sledeće nedelje.

I ja ću prisustvovati obeležavanju godišnjice, najavio je Godfri, koji je izrazio nadu da će i predsednik SAD Donald Tramp uskoro doći u posetu Srbiji.

Prema njegovim rečima, pitanje diverzifikacije izvora snabdevanja gasom, koja se našla u jednoj od tačaka potpisanog sporazuma u Vašingtonu, važna je za sve.

Ne možemo da zavisimo od jednog izvora energije. To je značajna i politička tema. Jasno je da Rusija koristi zavisnost od samo jednog izvora energije kao instrument da postigne političke ciljeve. Za Srbiju je važno da ima slobodu izbora zasnovanu na sopstvenim interesima i ciljevima, zaključio je Godfri.

Kako je Izrael pljunuo na sebe, pročitajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA