Najnovije

SUSRET U JEKU HAOSA: Lukašenko i Putin se sastaju za 3 dana!

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovaraće u Sočiju 14. septembra o perspektivama unapređenja integracionih procesa unutar Unije dve zemlje i sprovođenju zajedničkih energetskih projekata, saopšteno je iz Kremlja.

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin (Foto: ria.ru)

- Tokom razgovora planiraju da razgovaraju o ključnim pitanjima daljeg razvoja rusko-beloruskih odnosa strateškog partnerstva i savezništva. Poseban fokus biće stavljen na realizaciju glavnih zajedničkih projekata u trgovinsko-ekonomskoj, energetskoj i kulturnoj humanitarnoj sferi, kao i perspektive za unapređenje integracionih procesa unutar Unije - saopštila je pres služba ruske vlade, javlja TASS, prenosi Tanjug.

Ranije u toku dana direktor Gasproma Aleksej Miler održao je radni sastanak s beloruskim ambasadorom u Rusiji Vladimirom Semaškom i beloruskim ministrom energetike Viktorom Karankevičem, tokom kojeg su razgovarali o izgledima za saradnju u gasnoj sferi. Istog dana rusko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je održan sastanak ruskih i beloruskih prevoznika. Učesnici sastanka razgovarali su o mogućnosti proširenja obima beloruskog tereta isporučenog kroz ruske luke.

Početkom septembra, ruski premijer Mihail Mišustin i njegov beloruski kolega Roman Golovčenko sastali su se u Minsku. O rezultatima razgovora, ruski ministar energetike Aleksandar Novak izrazio je nadu da će razgovori između Gasproma i beloruskih kompanija o isporuci gasa za narednu godinu početi u bliskoj budućnosti nakon što Belorusija isplati svoj preostali dug od 328 miliona dolara.

Pored toga, Novak je obavestio da su premijeri razgovarali o mogućnostima napajanja beloruske nuklearne elektrane, zaduživši odgovarajuća ministarstva da rade na pitanjima vezanim za rad sistema napajanja obe zemlje.

Šta je Tramp pisao Kimu? Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA