Najnovije

BOŠNJAČKI NACIONALIZAM JE PRETNJA EVROPI: Izetbegovićeva ratna ideja se sprovodi u delo

Poslanik HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona Stana Burić poručila je da Hrvati u BiH neće dopusti Bakiru Izetbegoviću, Željku Komšići i Reufu Bajroviću da odlučuju o sudbini hrvatskog naroda, te istakla da je jačanje bošnjačkog nacionalizma u BiH pretnja celoj Evropi.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

Burićeva je naglasila da će o sudbini Hrvata u BiH odlučivati hrvatski političari i hrvatski narod u BiH uz pomoć Hrvatske koja ima legitimno pravo da, kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, vodi brigu i zaštitu o Hrvatima u BiH.

- Raspadu bivše Jugoslavije doprineli su šovinistički potezi političkog vrha dominantnog naroda. Tako se sad ponašaju Bajrović, Komšić i Izetbegović. Odmah treba da prime k znanju da im Hrvati neće dopustiti da oni odlučuju o sudbini hrvatskog naroda u BiH - napisala je Burić na svom Fejsbuk profilu.

Ona je navela da jačanje bošnjačkog nacionalizma i mržnje prema Hrvatima u BiH, te susednim državama predstavlja bezbednosnosu pretnju čitavom jugoistočnom reginu, ali i Evropi.

Prema njenim riječima, to je vidljivo iz posljednjih izjava Izetbegovića i Bajrovića kojima pridonose jačanju bošnjačkog nacionalizma i mržnje prema Hrvatima u BiH, te susjednim državama.

- NJihova ideja građanske države je zapravo ratna ideja Alije Izetbegovića koja govori o stvaranju unitarističke islamske države s izlaskom na more kod Neuma i Ploča. Ako Bajrović, Komšić i Izetbegović misle da će oni odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH, varaju se - istakla je Burićeva.

Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je ranije da će kao partnera birati Željka Komšića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, umesto Dragana Čovića, lidera HDZ BiH, uprkos podršci koju uživa među Hrvatima u BiH.

Izetbegović je dodao da će bošnjački birači na sledećim izborima nametnuti Hrvatima političke predstavnike ukoliko se nastave ucene vodeće hrvatske stranke  HDZ-a BiH.

- Ako Čović nastavi s pretnjama, saradnjama s Dodikom, pritiscima, onda će se slučaj Komšić spustiti na druge nivoe. Učinićemo sve da se razbiju mehanizmi i napravimo normalnu državu - rekao je Izetbegović za N1.

Uspešnu akciju policije Republike Srpske možete videti OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA