Najnovije

SI-EN-EN I NJUJORK TAJMS ŠIRE KOMUNIZAM: Primena marksističkog novinarstva u Americi

Saradnja sa Cinghuom ozloglašena je jer je taj univerzitet dovođen u vezu sa sajber napadima na američku vladu, budući „nesumnjivo“ povezan s KP Kine.

Komunisti (Foto: Pixabay)

Fakultet za novinarstvo u okviru Univerziteta Cinghua, koji školuje novinare u skladu sa standardima „marksističkog novinarstva“ Komunističke partije Kine, uživa podršku više korporacija i medija američkog establišmenta kao što su Blumberg, Si-En-En, NJujork tajms i Fejsbuk.

Finansijsku podršku Fakultetu za novinarstvo u oblasti globalnog biznisa, čiji je cilj „primena marksističke teorije“ na novinarstvo, pored ostalih daju Američka banka (Bank of America), Blumberg i konsultantski gigant Dilojt (Deloitte).

Prema tvrdnjama Univerziteta Cinghua, koji je pod kontrolom Komunističke partije Kine, u medijske organizacije sa Zapada koje im obezbeđuju „darovite studente, opremu i stručnu praksu“ u okviru „dugogodišnje saradnje“ spadaju i NJujork tajms, Si-En-En, Fajnenšel tajms, Rojters i Blumberg.

Kao saradnici na ovom otvoreno marksističkom poduhvatu navedeni su i pojedinci poput Si-En-En-ovog voditelja Farida Zakarije i potpredsjednice Fejsbuka Lori Goler. Oboje su 2017. godine bili gostujući predavači.

Urednik i kolumnista Blumberga Li Miler (Lee Miller) naveden je kao profesor, dok je Lesli Vejn (Leslie Wayne), saradnik i nekadašnji poslovni izveštač NJujork tajmsa, navedena kao predavač po pozivu.

Blumberg je, primjera radi, obezbedio deset svojih nadaleko poznatih kompjuterskih terminala, navodeći da je reč o „najvećoj instalaciji na bilo kom univerzitetu na svijetu“. Upriličen je i susret polaznika programa s Majklom Blumbergom.

Saradnja sa Cinghuom ozloglašena je i jer je taj univerzitet prema izveštajima dovođen u vezu sa sajber napadima na američku vladu, budući „nesumnjivo“ povezan s Komunističkom partijom Kine u oblastima tehnologije i nacionalne bezbednosti, prema navodima Stejt departmenta.

Čega se Makron najviše plaši, saznajte OVDE-

Izvor: Stanje stvari

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA