Najnovije

ŠVAJCARAC BRUTALNO NAPAO ĐOKOVIĆA: Kontrolišu ga moćnici iz senke!

Ne stišavaju se i dalje strasti nakon eliminacije Novaka Đokovića sa Ju-Es opena.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Predsednik Teniskog saveza Švajcarske i potpredsednik Međunarodne teniske federacije Rene Štambah optužio je Novaka, navodeđi da ga kontrolišaju "moćnici iz senke" rekavši da je u njihovo ime osnovao asocijaciju igrača. 

Dotakao se i Novakovog izbacivanja sa Ju-Es opena. 

"To je prosto neverovatno loša sreća. Svi se slažu da nije bilo namere, ali, naravno, pravilo je prekršeno i ispravno je izbačen sa turnira, ali svakako da je to brutalno po njega. Moralno, nije to zaslužio", rekao je Štambah u opšienom itervjuu za švajcarski Blik.

Švajcarac smatra da nije postojao prostor da se za srpskog tenisera napravi izuzetak. 

"Ne, pravila su vrlo jasna. Neko je pao na zemlju povređen. Novak prosto nije imao sreće. Da je tamo stajao krupni muškarac, možda bi se nasmejao i mahao publici, ali je naleteo na osobu koja nije mogla to samo da odbaci", kazao je Štambah.

Povučena je paralela između Novakovog incidenta i divljanja DŽona Mekinroa koje je obeležilo deo teniske ere. 

"Sada se digla prašina jer je Novak prvi u svetu i igra toliko dobro, verovatno najbolje od svih. Zato se drugačije gleda. Da je 125. na ATP listi, ne bi ga bilo po naslovnim stranama. Kada je toliko pažnje usmereno na vas i kada ste nesumnjivo broj jedan, onda ne možete sebi da dozvolite ovakve stvari. Svi smo kao tinejdžeri bacali rekete, ali tad smo bili mladi i nezreli, to ne može da se kaže za Đokovića. On je zreo i zna pravila. To je samo bio incident", rekao je Štambah.

Novinar je smatrao da se radi o lošem periodu za tenis. 

"Ne može sve da se svodi na to. Neke greške su mogle biti izbegnute, kao što je plesanje bez majica u noćnom klubu na Adrija turu. To je trebalo izbeći. A što se tiče nove asocijacije, to je neshvatljivo razdvajanje u trenutku kada treba da budemo ujedinjeni. Ovo nije vreme za porodične svađe, nego da budemo ujedinjeni i pokažemo solidarnost. Pitam se, ima li neke skrivene namere iza toga? Šta Đoković i društvo žele da postignu time. Ko ih podržava?", upitao je Štambah.

Novinar je potom postavio logično potpitanje. "Da li Švajcarac smatra da neko kontroliše Đokovića"? 

"Pa, teško je objasniti da profesionalac koji je život posvetio sportu i ima  porodicu ima vremena da osnuje sportsko-političku agendu. Nema sumnje da postoje namere i moćnici iz senke. Ali, ne znam odakle dolaze i ne znamo ko su", reče Štambah.

On je ipak imao pretpostavku ko su ti "moćnici". 

"Mogu biti menadžeri organizatora turnira ili ko god. Vrlo dobro poznajem njegovog strica Gorana, on ima političku ulogu, on je potpredsednik srpskog saveza i vrlo je aktivan međunarodno, kandidovao se za bord ITF-a 2019. A pogledajte šta su igrači u ATP uradili u poslednjih 10 godina, pre svega što se tiče novčanih nagrada. Sada, na primer, kada neko izgubi u prvom kolu US Opena dobije 61.000 dolara. Pre 10 godina to je bilo 19.000", ističe Štambah. 

Da li Novak treba da tuži sudiju, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA