Najnovije

SMEH DO SUZA: Kako izgleda desant kada ga izvode saudijski padobranci (VIDEO)

Na internet resursima se pojavio komičan video materijal na kome se navodno vidi iskakanje padobranskog ešelona koji se nalazi u sastavu Specijalne brigade saudijske vojske. Ova aktivnost je realizovana na jednoj vojnoj vežbi koja se nedavno održala na teritoriji ove države. Ipak, bez obzira na razmere panike prilikom iskakanja, saudijski padobranci u ovoj vežbi nisu imali žrtava.

Saudijski desant (Foto: Tviter)

Saudijska armija u svom sastavu ima vazdušno-desantne / padobranske snage. Ove snage se nalaze u okviru 1-ve padobranske brigade . Padobranci su podeljeni u dva bataljona (4 i 5 bde). Ukupna jačina ovih snaga je procenjena na 550-600 ljudi. Jedinice su opremljene savremenim naoružanjem i drugom borbenom opremom. 

NJihova obuka se realizuje u okviru nacionalnog padobranskog centra (Markaz vamadarisat el-Muzilin) u okviru koje se nalazi i padobranska škola. Tu padobranci prolaze bazični i specijalni kurs padobranske obuke, koji traju po nekoliko meseci.

Pretpostavlja se da se dopunske padobranske čete nalaze i u okviru 64-te specijalne brigade koja u formacijskom smislu predstavlja ojačani bataljon (Liva el Kuvat). 

Ove jedinice raspolažu sa najsavremenijom aviodesantnom tehnikom (padobranski sistemi i vojno-transportne letelice uglavnom zapadne proizvodnje). Takođe, padobranci poseduju kvalitetno streljačko naoružanje. balističku zaštitu, kao i čitav set ostale taktičke opreme.

Za sada nije poznato da li su ove jedinice učestvovale u konfliktu koji traje u Jemenu, gde tamošnji Huti zadaju velike muke preosaudijskim snagama u ovoj zemlji. Ovaj konflikt je na delu pokazao da jedna armija ne sme isključivo da se oslanja na tehničku supremaciju, već da je motivisanost i spremnost na žrtvu i dalje jedan od ključnih faktora za konačnu pobedu.

Zašzo nije moguće izvršiti morski desant na Rusiju, pogledajte OVDE.

Izvor: Bog rata

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA