Najnovije

''ABAZOVIĆ JE TROJANSKI KONJ VELIKOSRPSKOG NACIONALIZMA'': DPS-ovi poslednji trzaji

Izborni debakl i odlučnost lidera koalicije „Crno na bijelo“, dr Dritana Abazovića, da ispoštuje volju građana i oformi vladu sa druge dve pobedničke koalicije, naterali su DPS da se oglasi novim saopštenjem, koje savršeno reflektuje stepen njihove ogorčenosti, sklonost ka izvrtanju teza ali i loše namjere.

Crna Gora (Foto: Jutjub)

Saopštenje pokazuje da su sa naglašenom pažnjom ispratili i gostovanje Abazovića u emisiji Intervju na RTCG. I, umesto da zamere voditeljki Duški Pejović zbog konstantnih „šukovićevskih“ upadica i šovinističkih ocena, oni su se obrušili na lidera URE, zamerajući mu zbog namera da oformi vladu sa onima – kojima je narod dao 27 mandata.

“Abazović je svojim povišenim tonom i često agresivnim odgovorima, pokušavao da uveri javnost u ono u šta ni sam ne veruje: da će sa svoja 4 poslanika, dakle 7 puta manjom snagom nego što ima nacionalistički, velikosrpski blok oličen u koaliciji Andrije Mandića, Milana Kneževića, Marka Milačića, uspeti da usmerava spoljnu i unutrašnju politiku Crne Gore i drži je na kursu evro – atlantskih vrednosti. Jasno je da ni Abazović ne veruje da je to moguće, ali ga očigledne i sasvim izvesne posledice vlastohleplja njegovih mentora – postepena promena karaktera crnogorske države, narušavanje stabilnosti i međuetničkog sklada, najava klerikalizacije Crne Gore – uopšte ne dotiču i ne brinu”, navodi se u saopštenju.

Računajući na „muvlje pamćenje“ dela građana Crne Gore (koje je počesto bilo stimulisano radnim mestima, apanažama…) DPS-a je odbacio tvrdnje Abazovića „da je aktuelna vlast učestvovala u svim ratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji.”, te da on upravo stoga želi da stvori vladu sa druge dvije pobedničke koalicije, koja će označiti diskontinuitet sa zbivanjima 90-ih, i podsećaju da je upravo Đukanović pružio utočište izbeglicama sa Kosova.

Navode i da je neumesno poređenje DF sa desničarskom, nacionalističkom partijom AFD.

„Ova partija je u Nemačkoj u opoziciji, i njeni kontroverzni stavovi, nemaju nikakav uticaj na kreiranje državne politike Savezne Republike Nemačke. Zato Abazovićevo lukavstvo da svoj sramni čin kolaboriranja sa partijama koje slave četničku ideologiju, zastrašuju i napadaju nacionalne manjine, veličaju druge države a svoju ne priznaju, podvede pod neku normalnu evropsku praksu, ne može proći i predstavlja samo jalovo potcenjivanje inteligencije gledalaca”, navodi se u saopštenju.

Nema, kako navode iz DPS-a, kod Abazovića i njegove URA ničega ni zelenog, ni građanskog ni crnogorskog.

Na kraju su „prozborili“ i o časti… Oni!

“Sve su to bili predizborni mamci upotrebljeni da se deo birača, koji se iz različitih razloga ne slažu sa politikom aktuelnog državnog rukovodstva, prevari i da se njihovi glasovi predaju klerikalnoj, nacionalističkoj opciji koja ne krije da sanja “srpski svet”, sa prepolovljenim brojem Crnogoraca i dominacijom jedne nacije. Sve je to jasno i mnogo manje politički pismenima, od Dritana Abazovića. Zato je njegova uloga još besčasnija. Demokratska parija socijalista će kao pojedinačno najjača partija u Crnoj Gori redovno raskrinkavati svaki, ovakav i sličan pokušaj licemerja, zamene teza ili otvorenog laganja kako bi se sakrila prava uloga URA – trojanskog konja velikosrpskog nacionalizma”, zaključuje se u saopštenju.

Kako Abazović brani SPC, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA