Najnovije

NEMA PRIZNANJA KOSOVA: Dodikov glas rešio stvar

Bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH, Šefik DŽaferović i Željko Komšić glasali su danas za priznanje samoproglašenog Kosova, dok je srpski član Milorad Dodik bio protiv.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Predlog za stavljanje priznanja kosovske nezavisnosti na dnevni red Predsednistva bih podneo je predstavnik Hrvata Komšić, koji je u to telo izabran bošnjačkim glasovima.

"Priznanje Kosova kao nezavisne države gospodin Dodik nije prihvatio, glasali smo 2-1 za tu odluku. Dodik bio protiv i to će biti tema narednih sedmica. Za očekivati je da će Dodik tražiti sednicu NSRS-a i iznositi one teme gde se povezuje Kosovo i RS. To je rizična priča koja može eskalirati u priču o secesiji i pretpostavljam da svi znate kuda bi to vodilo", kazao je Komšić novinarima nakon sednice.

Sada se očekuje da Dodik povuče pitanje vitalnog entitetskog interesa i tačku o priznavanju Kosova uputi u NSRS, gde je već izvesno da će dobiti podršku. nIsti rezultat glasanja je bio i kada je reč o premeštanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.

Dodik je kao inicijator to podržao, dok su Komšić i DŽaferović bili protiv.

"Nismo to podržali naravno jer bi to bilo između ostalog protiv rezolucije UN-a a BiH je podržala tu rezoluciju. Znači da bi premeštanjem ambasade BiH prekršila tu istu rezoluciju. Onda zamislite kako se na to gleda u arapskim zemljama", rekao je Komšić.

Kakve uslove je aamerički general ponudio Vučiću, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA