Najnovije

CRNO SUNCE UKRAJINE: Kako su dojučerašnji ruski nacionalisti počeli da se bore u puku ''Azov'' (VIDEO)

Ruski pisac, publicista i izuzetni poznavalac političkih dešavanja u Ukrajini i Belorusiji Aleksej Vladimirovič Kočetkov promovisao je svoju knjigu ''Crno sunce Ukrajine'', u kojoj je opisan ukrajinski dobrovoljački puk ''Azov'', iz kojeg je dalje nastala ekstremistička organizacija ''Nacionalna družina''.

Azov (Foto: Jutjub)

Poznavaoci dešavanja u Ukrajini, posebno u Donbasu, od 2014. godine znaju za dobrovoljački puk '’Azov'’, koji je sastavljen iz redova ukrajinskih desnih ekstremista, ali su u njemu učestvovali i dobrovoljci iz Rusije, koji su sebe do juče nazivali ruskim nacionalistima.

Tokom promocije knjige u Donjecku, novinarka je pitala autora: 

'’Kako je nacistička formacija „Azov“ mogla da ujedini u svoje redove ljude ruske kulture, od kojih su se neki još juče nazivali „ruskim nacionalistima“?

Kakve informacije nosi simbolika „Azova“ i zašto je ona privlačna njegovim sledbenicima?

Kočetkov je rekao da je tom pitanju posvetio jedno poglavlje knjige sa naslovom '’Crna internacionala Ukrajine'’, koje govori o pridošlicama u puk '’'Azov'’, uglavnom iz Rusije. On je kazao da je '’Azov'’ nadnacionalna formacija u kojoj ljude ujedinjuju rasizam i ideologija militarizma. Dodao je da simboliku '’Azova'’ uglavnom čine drevne rune i Crno Sunce, drevni germanski paganski simbol, koji se nalazi u naslovu knjige.

Koliko godina je Ukrajini potrebno za reintegraciju Donbasa, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA