Najnovije

OGROMNA CIFRA: Za koliko krivičnih dela se tereti Porošenko?

Advokat bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka Ilja Novikov objavio je broj krivičnih podtupaka pokrenutih protiv njegovog klijenta, prenose RIA Novosti.

PetroPorošenko (Foto: Jutjub)

„Stalno nas pitaju koliki je trenutni broj krivičnih prijava na Porošenkovoj listi. Opet, ne znamo, ne možemo biti sigurni da tamo nema nečega o čemu ne znamo, ali od sada je to 58 krivičnih prijava “, rekao je Novikov novinarima.

Ranije je drugi advokat Porošenka, Igor Golovan, rekao da je protiv bivšeg predsednika otvoreno 15 slučajeva, uključujući i članuve „Zadiranje u teritorijalni integritet“, „Uzurpacija državne vlasti“, „Izdaja“, „Prisvajanje tuđe imovine“ i „Finansiranje terorizma“.

Dana 9. septembra Državni biro za istrage objavio je da je zaključio niz slučajeva protiv Porošenka. Oni su se odnosili na krađu posebne opreme u predsedničkoj gardi, pritisak na sudije i pokušaje nelegalnog oduzimanja imovine Ukrajinske pravoslavne crkve Kijevske patrijaršije.

Porošenko se pojavljuje u krivičnim predmetima o legalizaciji prihoda stečenih kriminalom preko ofšor kompanija, pranju novca, pokušaju državnog udara, itd. U velikom broju slučajeva je pozvan kao svedok. Bivši predsednik je dobio status osumnjičenog u slučaju nezakonitog imenovanja zamenika šefa Spoljne obaveštajne službe.

Koliko godina je potrebno Ukrajini da reintegriše Donbas, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA